Astăzi, 13 septembrie, este Ziua Pompierului. La mulți ani!

pompieri-incendiu-flacari.jpg

pompieri sting un incendiu
La mulți ani pompierilor români! Astăzi, 13 septembrie, este ziua lor
Foto: ISU Ilfov

La mulți ani pompierilor români! Ei sunt adevărați eroi care se luptă cu flăcările pentru a salva oameni și bunuri. Curaj și devotament este sub care își fac meseria. Respect!

Astăzi, 13 septembrie, este Ziua Pompierului. Sunt evenimente în toată țara în cinstea celor care sar în foc pentru a își ajuta semenii. În mod tradițional, pe 12 septembrie, pompierii îi comemorează pe colegii căzuți la datorie. Respect!

Au fost pregătiți pentru a lupta în incendii, inundații sau alte calamități care, de multe ori, le-au pus propria viață în pericol pentru a salva viețile, bunurile și valorile materiale ori spirituale ale națiunii.

Un mesaj emoționant a fost scris de ISU Ilfov.

„Azi e ziua noastră!

E ziua celor care se aruncă în foc ca să salveze suflete!
E ziua celor care se chircesc în mijlocul nămeţilor, ca să alerge cu pruncii în braţe spre spital!
E ziua celor care se pun în faţa viiturilor!
E ziua celor care sapă şanţuri cu mâinile goale ca să recupereze muncitori striviţi sub maluri!”

13 septembrie, Ziua Pompierului din România

Pe data de 13 septembrie 1848, ostașii pompierii aflați sub comanda căpitanului Pavel Zagănescu au ajuns în Dealul Spirii din București, acolo unde a avut loc lupta împotriva numeroasei oștiri otomane. Aici, a fost ridicat Monumentul Eroilor Pompieri, monument descoperit la 13 septembrie 1901. Pe soclul mormântului scrie cu majuscule: LUPTĂTORILOR DE LA 13 SEPTEMBRIE 1848 – POPORUL ROMÂN RECUNOSCĂTOR.

Ziua Pompierului din România a fost declarată oficial în anul 1953.

Un alt moment important de jertfă al pompierilor militari a fost în anul 2004, 24 mai, tragedia de la Mihăilești, când șapte pompieri și-au pierdut viața la datorie, din cauza celor două explozii violente care au zguduit pământul. La Mihăilești a fost ridicat un monument în cinstea victimelor tragediei, iar acolo rudele și prietenii apropiați comemorează an de an.

Citește și:

30 iulie – Ziua Internațională a Prieteniei

Ziua prăjiturilor din zahăr. Sărbătorim cu o cremă de zahăr ars. Iată reţeta

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1