Ăsta ar putea fi cel mai tare banc, dar este totul real! Știți cum o cheamă pe soția lui Mărmureanu?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, deja celebrul Gheorghe Mărmureanu, ascunde un secret care, povestit, sună a banc. Totul este însă cât se poate de real.

Gheorghe Mărmureanu este cel mai vizibil personaj atunci când în spațiul public se vorbestește despre cutremure. Toată lumea îl sună și-i cere părerea, iar el, de obicei, îndeamnă calm în toate situație. Dacă pe partea profesională știm cu toții ce face, despre viața personală a fostului director al Institutului pentru Fizica Pământului nu se cunosc însă prea multe lucruri. De departe cel mai spectaculos, amuzant și paradoxal lucru pe care ați putea să-l aflați este... numele soției lui. 

”Numele de domnișoară a soției mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristița Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului”, a povestit foarte demult, Gheorghe Mărmureanu.

Dar ce spune. Aristiţa Mărmureanu, fostă Richter? "Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mine. La cutremurul din '77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci «nani» dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism", spunea Aristiţa Mărmureanu. Femeia îi este alături profesorului Mărmureanu din 1964. Atunci s-au căsătorit, la doi ani după ce s-au cunoscut la Rădăuţi, unde Mărmureanu făcea practică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net