Ăsta ar putea fi cel mai tare banc, dar este totul real! Știți cum o cheamă pe soția lui Mărmureanu?

Fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului, deja celebrul Gheorghe Mărmureanu, ascunde un secret care, povestit, sună a banc. Totul este însă cât se poate de real.

Gheorghe Mărmureanu este cel mai vizibil personaj atunci când în spațiul public se vorbestește despre cutremure. Toată lumea îl sună și-i cere părerea, iar el, de obicei, îndeamnă calm în toate situație. Dacă pe partea profesională știm cu toții ce face, despre viața personală a fostului director al Institutului pentru Fizica Pământului nu se cunosc însă prea multe lucruri. De departe cel mai spectaculos, amuzant și paradoxal lucru pe care ați putea să-l aflați este... numele soției lui. 

”Numele de domnișoară a soției mele era Richter, dar nu mi-am dat seama la început. Aristița Richter. Am făcut legătura abia după ce am devenit directorul Institutului”, a povestit foarte demult, Gheorghe Mărmureanu.

Dar ce spune. Aristiţa Mărmureanu, fostă Richter? "Nu sunt o persoană care intră în panică. Aşa sunt eu, mă mobilizez în situaţii critice. Un cutremur nu înseamnă mare lucru pentru mine. La cutremurul din '77 eram cu fetiţa mea acasă. Nu am ieşit repede pentru că nu este bine să te arunci pe scări în timpul unui cutremur. Faci «nani» dacă ieşi. La noi, scările nu sunt proiectate antiseism", spunea Aristiţa Mărmureanu. Femeia îi este alături profesorului Mărmureanu din 1964. Atunci s-au căsătorit, la doi ani după ce s-au cunoscut la Rădăuţi, unde Mărmureanu făcea practică.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1