A «asfaltat» aleile cu dopuri de plastic

Ultima actualizare:
Pensionarul  lipeşte  dopurile cu un  cui încins
Pensionarul lipeşte dopurile cu un cui încins

Ce idee! A fost şofer pe maşina de gunoi şi n-a suportat niciodată murdăria! După ce s-a pensionat de la Serviciul de Salubritate, Daniel Ciucă, din Craiova, şi-a uimit vecinii cu inventivitatea sa. El a acoperit aleile pline cu noroi din faţa blocului cu covoraşe realizate din dopuri de plastic.

S-a ocupat ani la rând de curăţenia oraşului şi nu renunţă la lupta cu murdăria nici la pensie! Şofer pe maşina de gunoi, craioveanul Daniel Ciucă a început să strângă dopuri şi PET-uri de diferite dimensiuni, pentru a pune în practică o idee năstruşnică. După ce ieşit la pensie, olteanul s-a apucat de treabă, lăsându-i pe vecini şi pe trecători cu gura căscată. El a făcut alei din mii de capace, apoi a realizat gărduleţe din sticle de plastic. 

“Veiozele” din  garduri atrag  privirile trecătorilor
“Veiozele” din garduri atrag privirile trecătorilor

„E o pasiune mai veche şi m-am gândit să fac ceva util“, se confesează bărbatul în vârstă de 64 de ani. Daniel Ciucă locuieşte în cartierul Brazda lui Novac, din Craiova, şi a lucrat toată viaţa la Serviciul de Salubritate. “Ideea mi-a venit în urmă cu vreo trei - patru ani, fiindcă nu-mi plăcea să văd că în faţa blocului era mereu noroi. Fiind şofer pe maşina de gunoi, am reuşit să strâng multe PET-uri. În plus, m-au ajutat şi vecinii, şi prietenii. Când am ieşit la pensie, m-am apucat imediat de treabă”, povesteşte nea Ciucă.

«Vine lumea şi face poze aici»

Omul a reuşit să adune sute de sticle şi câteva mii de dopuri. Pentru realizarea aleilor din faţa blocului în care locuieşte, a făcut însă un adevărat proiect: a desenat schiţe, s-a ocupat de design-ul pentru covoraşele din dopuri, a efectuat măsurători şi a curăţat zona unde a hotărât să execute lucrarea.


    “Veiozele” din  garduri atrag  privirile trecătorilor
“Veiozele” din garduri atrag privirile trecătorilor

“Mi-a luat ceva timp, pentru că nu am nu ştiu ce maşinării. Dopurile le lipesc între ele la aragaz, cu un cui încins”, explică pensionarul, pentru adevarul.ro, procesul migălos. Mai mult, bărbatul s-a gândit să înfrumuseţeze şi grădina din faţa blocului cu gărduleţe din PET-uri. Pentru ca lucrarea să fie şi mai spectaculoasă, în interiorul recipientelor din plastic a introdus şi beculeţe.

Cei mai mulţi dintre vecini sunt încântaţi de lucrarea amplă a lui nea Ciucă. “E foarte frumos, e altceva. A pus şi luminiţe în gărduleţele din sticle. Iarna e o feerie. Vine lumea şi face poze pe aici”, povestesc, entuziasmaţi, locatarii din bloc. Maria Pârvu, care locuieşte în zonă, are cuvinte de laudă: “Pare un kitsch, dar merită toată aprecierea, întrucât a scăpat oamenii de noroi. Aş vrea să aibă cineva o astfel de iniţiativă şi la blocul nostru”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net