Asasinatul de la Arad. Cum a fost activată bomba din mașina omului de afaceri Ioan Crișan

Ultima actualizare:

    Se pare că explozia s-a declanșat în momentul în care șoferul a încercat să pornească mașinafoto: aradon.ro
Se pare că explozia s-a declanșat în momentul în care șoferul a încercat să pornească mașinafoto: aradon.ro

Anchetatorii au formulat primele concluzii în cazul mașinii care a explodat în parcarea unui supermarket din Arad, ucigându-l pe omul de afaceri Ioan Crișan. Se pare că a fost un asasinat cu bombă. Dispozitivul ar fi fost amplasat în interiorul mașinii și ar fi fost activat de la distanță, cu ajutorul unei stații radio sau prin telefon.

Acestea sunt primele concluzii ale anchetatorilor, care fac cercetări pentru omor calificat.

Omul de afaceri arădean Ioan Crişan a murit sâmbătă dimineaţă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. După ce au exclus varianta unei explozii accidentale, anchetatorii au stabilit că e vorba de un asasinat. Potrivit surselor „Adevărul”, autorii asasinatului cu bombă de la Arad sunt încă „persoane necunoscute”. Primele concluzii ale anchetei arată, însă, că bomba improvizată care l-a omorât pe Ioan Crişan a fost amplasată în interiorul maşinii „cel mai probabil sub scaunul şoferului”.

Ipoteze pentru modul în care a fost activată bomba din mașină

Ancheta nu a putut stabili încă modalitatea în care a fost acţionată bomba, fiind luate în calcul două ipoteze. Una dintre variante este că explozia a fost provocată de la distanţă cu ajutorul unei staţii radio, iar cea de-a doua ipoteză este că pentru declanşarea bombei a fost folosit un telefon. Dosarul asasinatului de la Arad a fost preluat de Parchetul General, care face cercetări pentru omor calificat.

Ioan Crişan (66 de ani), care era fostul socru al deputatului PNL Sergiu Bîlcea, a murit sâmbătă dimineaţa după ce maşina în care se afla, o limuzină Mercedes, a explodat în condiţii suspecte în parcarea unui supermarket Profi. Ioan Crişan pleca din parcare în momentul în care maşina sa a sărit în aer, bubuitura fiind auzită de la distanţă.

Citește și:

Ingineri auto, despre mașina care a explodat la Arad: «A fost ceva premeditat»

Cine este omul de afaceri mort în mașina care a explodat la Arad. Era singurul crescător de somn african din România

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net