Aşa foloseşti aparatele de chemat taxiuri din Gară!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La Gara de Nord poate începe oricând un război al taximetriştilor. Inaugurarea de firmele Meridian şi Pelican a staţiei de „la coloane", singurul loc unde taxiurile pot staţiona oficial pentru a lua clienţi a stârnit nemulţumirea celor excluşi şi a creat haos.

În Gara de Nord sunt acum sute de afişe care anunţă călătorii că singura staţie oficială de taxi este „la coloane" şi că doar anumite firme pot opera acolo. Locul a fost încredinţat firmei Meridian în urma unei licitaţii. Mai marii acesteia au acceptat contra-cost şi maşinile firmei Pelican.

Pasul 1- Se selectează firma de taxi

simeon stalpnicul png

Pasul 2- Se alege modalitatea de plată

simeon stalpnicul png

Pasul 3- Pe ecran apare indicativul taxiului, timpul de aşteptare şi tariful pe care-l va percepe pe km

simeon stalpnicul png

Pasul 4- Aparatul emite un bon în care sunt prevăzute datele de identificare a maşinii

simeon stalpnicul png

„Ne-au băgat în faliment. Nu este normal ca să fie afişe în gară care să anunţe că doar taximetriştii de acolo sunt legali, ceilalţi nu. Ar trebui să poţi lua taxiul de oriunde şi să laşi clientul să aleagă", se plânge Mihai Ştefan care şi-a postat taxiul la doar doi metri de barierele care delimitează staţia oficială.

Călătorii sunt mulţumiţi de iniţiativa Ministerului Transporturilor, dar resimt tensiunea dintre şoferi, pentru că aceştia se ceartă deseori chiar sub nasul lor. „Până acum era legea junglei în gară şi nu era normal. Acum poate o să fie civilizat, ca în Occident", povesteşte Adrian. Firmele care operează au instalat touch-screen-uri la intrare şi care emit bonuri cu care care călătorii pot lua maşinile. Din păcate, reporterii Click! le-au testat şi au descoperit că vehiculele chemate nu se prezintă la comandă sau aleg alţi clienţi.

Majoritatea călătorilor sunt de acord cu noile reguli pentru taxiuri în Gara de Nord.

Adrian Iordache, tehnician, 29 de ani: „Sunt de acord cu instituirea unor reguli clare pentru taxiuri în această zonă pentru că până acum era un adevărat haos".

Andreea, 20 de ani, studentă: „Este o decizie bună a celor care se ocupă de Gara de Nord pentru că era o aventură să iei un taxi din Gara de Nord sau din zonă. Te trezeai agresată de tot felul de oameni care efectiv trăgeau de tine ca să te urce în maşina lor".

Ion Gheorghe, 75 de ani, pensionar: „Am argumente şi pro şi contra măsurii luate de mai marii gării. Sunt de acord pentru că scapă lumea de taximetriştii piraţi şi se exercită un control mai mare asupra calităţii taximetriştilor. Nu sunt de acord pentru că ar trebui să fie egali toţi şoferii care fac această meserie iar aplicarea deciziei îi face pe unii mai şmecheri şi pe alţii mai fraieri".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net