Așa ceva n-ați mai văzut! Și-a lansat cartea în zbor, la peste 11.000 de metri înălțime

Ultima actualizare:

    LIviu Iancu a lansat romanul Xanax în avion, alături de pilotul Alina Stolojanfoto: Andreea Dancu
LIviu Iancu a lansat romanul Xanax în avion, alături de pilotul Alina Stolojanfoto: Andreea Dancu

Are darul de a scrie și transpune cuvintele în povești spumoase rupte din realitate. Liviu Iancu, jurnalistul care a devenit scriitor, și-a lansat cartea, astăzi,15 mai, și în aer, la peste 11.000 de metri altitudine. Evenimentul a avut loc în avionul plin cu turiști, nerăbdători să ajungă în Tunisia.

Unii se căsătoresc, altora le vine sorocul să nască în avion. S-a mai auzit despre asemenea cazuri, dar niciodată despre o  lansare de carte. În timp ce aparatul de zbor plutea deasupra norilor, Liviu Iancu le-a vorbit pasagerilor despre Xanax, romanul său, care a spart topul vânzărilor, în 2019. Evenimentul a avut loc astăzi pe cursa charter Blue Air-Christian Tour, între București și orașul tunisian Hammamet. "Am făcut această lansare în avion pentru că mi-a fost tot timpul teamă că lumea va pleca de la lansările mele. Acum, dacă cineva vrea să plece, poate să părăsească <<sala>> și nu mă supăr. Am tot felul de frici când urc în avion, mă tem de numele pilotului, de turbulențe și de multe altele, iar acum, când am aflat că pilotul este o doamnă, m-am temut foarte tare să nu se uite în oglindă și să nu-și dea cu ruj în timp ce <<conduce>>. Când am urcat în avion i-am lăsat cartea cu dedicație, în care am rugat-o să nu facă parcare laterală cu spatele pentru că, deși am mare încredere în femei, la partea asta cu parcarea mi-e încă teamă", a spus autorul, în aplauzele celor prezenți.

El a precizat ca Xanaxul pe care-l recomandă iubitorilor de carte nu se găsește în farmacii, ci la librărie. "O cunoștință, care conduce un lanț de farmacii, mi-a spus că în ultimele luni, de când a apărut pe piață, au fost câțiva clienți care au întrebat de cartea mea. Probabil că ar trebui să o duc și la farmacie, ca un remediu pentru depresie, care să se dea fără rețetă", a completat Liviu Iancu. Ideea de a fi lansată o carte la bordul aeronavei pe care o pilotează a încântat-o pe comandantul Adina Stolojan. A primit cartea cu autograf și s-a fotografiat cu autorul, înainte de decolare. Liviu Iancu este jurnalist la profit.ro, are 44 de ani și o cariera in presă de 20 de ani. 

Despre ce este vorba în romanul Xanax

Romanul are ca pretext teama de zbor a autorului, dar vorbește, printre altele, de corupția politică și instituțională din România ultimelor decenii, despre ipocrizia personajelor cheie ale vieții publice, fie că sunt oameni de afaceri, miniștri sau personalități culturale. El a fost scos pe piață de Editura Trei și a ajuns deja la al treilea tiraj la doar trei luni de la apariție. Citește aici cât costă cartea și unde o găsești la vânzare. 

Citește și:

„Xanax”, cea mai căutată carte a lunii. Iată cine este autorul!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net