Așa arată eroii! Un doctor de 79 de ani s-a mutat la spital ca să fie mai aproape de bolnavi

Ultima actualizare:

    "Sunt fericit că pot lucra în continuare", mărturisește medicul Petre Ciuvăț
"Sunt fericit că pot lucra în continuare", mărturisește medicul Petre Ciuvăț

Merită o reverență! Petre Ciuvăţ este medic de Terapie Intensivă la Spitalul Orăşenesc din Rovinari (Gorj), deşi peste două luni va împlini vârsta de 80 de ani. Doctorul nici nu se gândeşte să renunţe, de teamă că s-ar putea infecta cu noul coronavirus. Mai mult decât atât, a decis să doarmă la spital în această perioadă şi să nu mai plece acasă.

O viață în halat alb! Petre Ciuvăţ lucrează de aproximativ cinci ani la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Orăşenesc din Rovinari. Medicul în vîrstă de 79 de ani nu se teme de pandemia care a paralizat planeta. „Nu este vreun pericol, dacă te protejezi şi ştii cum să faci acest lucru. Decizia de a deveni medic o iei ca să-i vindeci pe ceilalţi, dar cum poţi să faci asta, dacă ți-e teamă de boală? Nu înţeleg cum altora le este frică“, se confesează medicul octogenar.

“Aici este prima casă”

Petre Ciuvăț şi-a propus să se bucure de pensie doar după ce pandemia va fi învinsă. Venerabilul doctor este prezent în spital zi şi noapte şi chiar îi roagă pe colegi să-l cheme când au nevoie de el. „Cam tot timpul stau în spital. Sunt fericit că mă aflu aici şi că pot lucra în cotinuare. Spitalul este prima casă. I-am rugat pe colegii de la Unitatea de Primiri Urgențe să mă cheme dacă au nevoie de mine. Le-am spus să apeleze la mine indiferent de oră“.  

Cutremurul din ’77 l-a prins în spital

Petre Ciuvăţ lucrează ca medic de 57 de ani. El a început să lucreze la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Îşi aminteşte că un alt moment foarte greu, asemănător cu cel pe care-l traversăm în prezent, a fost la cutremurul din 1977: „Eram la spital. Oamenii au început să vină în număr mare. Erau multe persoane rănite. Oamenii erau disperaţi pentru că ar fi putut să urmeze alte seisme şi se temeau pentru rudele lor“.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net