Aşa am «înotat» ieri prin Capitală

Ultima actualizare:

    Zeci de străzi şi alei din Bucureşti s-au transformat în adevărate  piscine după ploile torenţiale din ultimele zile. Situaţia este mult  mai dramatică în localităţi din judeţele Argeș, Gorj și Vâlcea
Zeci de străzi şi alei din Bucureşti s-au transformat în adevărate piscine după ploile torenţiale din ultimele zile. Situaţia este mult mai dramatică în localităţi din judeţele Argeș, Gorj și Vâlcea

”Heeeei, treceţi-mă apa!”. Strigătul deznădăjduit este al lui nea Mihai şi nu vine din mijlocul Dunării, ci din apa de peste 30 de cm strânsă pe strada Feteşti din sectorul 3 al Capitalei. Efectele ploilor nu se mai simt demult doar în târgurile aflate de-a lungul marilor râuri, apa a transformat în zone lacustre şi largi teritorii din Bucureşti.

În zona Ozana din sectorul 3 oamenii trăiesc de sâmbătă cu frica în sân şi se uită spre cer. Pândesc norii şi la cea mai mică ploaie pleacă spre prieteni sau rude. De ce? Canalizările străzilor din zonă sunt făcute praf şi apa de la precipitaţii acoperă în doar câteva minute toate aleile, intră în maşini şi subsoluri.


    Pe strada Fetești  din sectorul 3, apele  au făcut ravagii
Pe strada Fetești din sectorul 3, apele au făcut ravagii

Cei care uită, o fac pe riscul lor, după cum au păţit ieri locatarii blocurilor de pe strada Feteşti. Când au vrut să plece la muncă sau la piaţă, na, drăcie, totul sub ape!

simeon stalpnicul png

Aşa că majoritatea au făcut cale întoarsă şi s-au baricadat în case în aşteptarea unor vremuri ”mai secetoase”, iar alţii au luat-o la pas prin apă spre tărâmuri mai uscate. Situaţie similară în zonele Colentina, Giurgiului, Olteniţei, Tineretului, 1 Decembrie 1918, Bd Liviu Rebreanu. Cine este de vină?


    Locatarii din Ozana  s-au simțit ca în Deltă
Locatarii din Ozana s-au simțit ca în Deltă

Ca întotdeauna, explicaţiile sunt aceleaşi: cei de la primării arată cu degetul spre administratorii de utilităţi, aceştia se apără spunând că reţelele sunt prea vechi şi distruse şi au nevoie de fonduri mari pe care nu le primesc.


    Localitatea Băbeni  din Vâlcea a fost  ieri sub Cod Roșu  de inundații
Localitatea Băbeni din Vâlcea a fost ieri sub Cod Roșu de inundații

Dacă în Bucureşti este cum este, ce pretenţie să mai ai în ţară? Cele mai afectate zone sunt în acest moment judeţele care au fost sub Cod Roşu, până aseară la ora 21.00, adică Vâlcea, Gorj şi Argeş. Forţele de intervenţie au avut ieri cel mai mult de furcă în localităţile Nistoreşti, Alimpeşti din Gorj, unde Olteţul a ieşit din matcă.

simeon stalpnicul png

Au fost probleme şi pe Valea Oltului, în zona localităţii Călimăneşti, unde apele scurse de pe versanţi au acoperit carosabilul. De asemenea, în Vâlcea şi Argeş a fost alertă în localităţile Băbeni, Vaideeni, Alunu, la Oteşani, Cârstăneşti, la Nicolae Bălcescu. În total, inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 67 de localităţi din 27 de judeţe, arată ultimul bilanţ transmis, marţi, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Este vorba de judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj,  Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Săşaj, Timiş, Suceava, Vâlcea, Vaslui şi Capitala.

Uraaa! De mâine se întoarce vara

simeon stalpnicul png

Meteorologii au actualizat avertizările cod galben şi cod portocaliu de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică, numărul judeţelor afectate fiind restrâns. De astăzi, scapă de vremea rea judeţele Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi parţial Caraş-Severin. Ploile se vor restrânge și va continua să plouă în jumătatea de nord a Olteniei şi a Munteniei, în sudul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. ”Se vor cumula cantităţi de apă de 25...35 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp”, anunţă meteorologii. Hidrologii anunță că în următoarele ore se vor mai produce inundații pe râurile din bazinele hidrografice din județele Vâlcea, Argeș și Gorj. Din fericire de joi se întoarce vara. Se anunţă temperaturi de până la 33 de grade şi, atenţie, nici aşa nu va fi bine, deoarece indicele de confort termic va depăşi limitele normale, din cauza umidităţii mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net