Românul acesta are o colecţie de 260 de chitare

Ultima actualizare:

    Viorel Cordoş,  în mijlocul chitarelor  la care ţine ca  la ochii din capFotografii: Silvana Armat
Viorel Cordoş, în mijlocul chitarelor la care ţine ca la ochii din capFotografii: Silvana Armat

Pasiune neobişnuită! Viorel Cordoş (59 de ani) a izbutit să strângă 260 de chitare, alături de alte instrumente muzicale de odinioară.

Rockerul şi-a deschis o expoziţie, chiar în gangul care face legătura dintre Piaţa Mare a Sibiului şi o curte veche de câteva sute de ani. Pasionat de muzică, sibianul şi-a cumpărat prima chitară electrică la 14 ani, cu banii scoşi de pe un carnet CEC al tatălui. În liceu a fost chitarist în formaţia Obuz 78, iar după ce a terminat armata a cochetat cu alte trupe, printre care Europolis, cu care cânta pe litoral, la Mangalia.

Primele chitare colecţionate au fost una Ibanez, din 1908, şi două marca Hofner, pe care le-a luat dintr-un magazin cu lucruri de mâna a doua. Viorel a început să colinde târgurile de vechituri şi să găsească adevărate comori, printre cozi de lopeţi şi felinare sparte. Pasiunea sa e destul de costisitoare, aşa că a fost ajutat cu bani de tatăl său, ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani. “Am şi chitare de la 1800 şi ceva. Uite un Gibson, uite şi un John D’Angelico. Mai am şi un Steinberger vechi, am Eko, am chitare din Italia, din Spania”, explică Viorel pentru “Weekend Adevărul”. Pentru spaţiul în care îşi expune colecţia plăteşte 400 de euro pe lună şi se laudă cu oaspeţi de seamă. “A fost la mine şi Ioan Holender, directorul Operei din Viena, şi a cântat la trompetă. George Banu, Vasile Şirli, Emil Hurezeanu, toţi au venit şi m-au încurajat să merg mai departe cu colecţia”, povesteşte rockerul. Printre vizitatori s-au numărat şi membrii faimoasei formaţii britanice Uriah Heep, care i-au dat autografe pe câteva chitare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net