Arafat: La parada de 1 Decembrie vor putea participa toți românii. Care e singura interdicție

Ultima actualizare:

    Raed Arafatfoto: Facebook
Raed Arafatfoto: Facebook

Au fost anunțate condițiile în care se va putea intra la parada de 1 Decembrie. Raed Arafat precizează că la paradă vor putea participa toți românii. Sunt însă restricții care vizează accesul în zona oficială.

Interdicția de intrare la parada de 1 Decembrie pentru cei nevaccinați este valabilă doar pentru zona oficială, a precizat duminică șeful DSU, Raed Arafat. Toți românii vor putea participa la eveniment, cu respectarea măsurilor de distanțare socială, chiar dacă sunt sau nu sunt vaccinați, certificatul verde fiind valabil doar pentru zona oficială a ceremoniilor. 

„Parada de la 1 Decembrie, interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală, se aplică numai zonei oficiale, nu şi zonei care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada. Acolo singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii, care este obligatorie”, a declarat, duminică, Raed Arafat. El a menţionat că acelaşi lucru este valabil şi pentru recepţiile oficiale de Ziua Naţională.

Hotărârea pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia, poate fi accesată AICI

Raed Arafat, mesaj pentru suporterii care se întorc acasă de la meci după ora legală

Șeful DSU s-a mai referit şi la faptul că persoanele care se întorc de la meciuri de fotbal, care se termină după ora 21, pot arăta autorităţilor biletul lor de la partida respectivă. „S-a discutat de meciurile de fotbal, că încep la ora 20 şi se termină mai târziu de ora 21, pentru persoanele care se întorc acasă. În discuţia pe care am avut-o acum, s-a hotărât ca persoanele respective pot arăta chiar biletul lor de la meci şi să spună că se întorc de la meci, că sunt pe drum acasă. Şi asta este hotărârea, nu trebuie alte modificări în legislaţie. Ministerul de Interne va trimite o instrucţiune la organele de control ca să ştie de acest lucru. Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se va aplica această regulă ca la întoarcerea acasă persoana arată biletul de la meci şi că este pe drum către casă dacă a depăşit ora limită”, a explicat Arafat.

Citește și:

Parada de 1 Decembrie, reguli și restricții anti Covid. Ce trebuie să știi

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net