Aproape 4.000 de amenzi, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date în urma unor noi controale la localuri, în pieţe şi pe pârtii de schi

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, au fost date în urma controalelor făcute de angajaţii MAI la localuri, centre comerciale, pieţe, pârtii de schi, vizând respectarea regulilor şi restricţiilor pentru combaterea răspândirii COVID-19.

Cele mai multe sancţiuni au fost pentru persoane fizice, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Totodată, au fost oprite 32 de aniversări sau petreceri private.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acţiunile de verificare şi controalele privind respectarea regulilor şi restricţiilor stabilite pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi măsurile de asigurarea fluidizării circulaţiei rutiere şi prevenirii evenimentelor rutiere au continuat şi sâmbătă.

Astfel, peste 8.000 de angajaţi ai MAI, sprijiniţi de poliţişti locali, au făcut, la nivel naţional, 1.165 de acţiuni punctuale, fiind verificaţi aproximativ 1.500 de operatori economici, respectiv terase, restaurante, cluburi, baruri, fast–food-uri, centre comerciale, pieţe şi pârtii de schi. 

Au fost constatate nereguli în cazul a 107 operatori economici care nu au respectat măsurile stabilite în context COVID-19, iar în cazul a 3.376 de persoane s-a constatat că nu au respectat măsurile de protecţie sanitară. De asemenea, echipele de control ale Ministerului Afacerilor Interne au întrerupt 32 de aniversări/petreceri private.

Sâmbătă, au fost aplicate aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1.200.000 de lei, cele mai multe, 3.815, fiind date persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor de protecţie stabilite în context COVID-19. Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor, în care este cercetată o persoană.

 Şi în municipiul Bucureşti s-a acţionat cu efective suplimentare, dispozitivul fiind suplimentat faţă de o zi normală de lucru cu peste 150 de poliţişti şi 150 de jandarmi, care au acţionat în filtre rutiere, echipe verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HORECA şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate. În urma controalelor făcute în Bucureşti, au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 367.050 lei, atât persoanelor fizice, cât şi operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor stabilite în context COVID-19.

Duminică, 28 martie, intră în vigoare noile restricții

MAI aminteşte că duminică intră în vigoare noile restricţii stabilite prin hotărâre de Guvern. Astfel, în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00,  iar în toate localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20,00 - 5,00, în toate zilele săptămânii.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net