În apărarea patronului clubului Colectiv. ”E un om cu suflet!”

Ultima actualizare:

    Alin Anastasescu este unul dintre cei trei acționari ai clubului Colectivfoto: arhiva personală
Alin Anastasescu este unul dintre cei trei acționari ai clubului Colectivfoto: arhiva personală

Un antreprenor sare în apărarea patronului clubului Colectiv, după incendiul de vineri, 30 octombrie, în urma căruia și-au pierdut viața 30 de persoane, iar alte 137 au ajuns la spital cu arsuri grave și intoxicații cu fum. Alin Anastasescu este unul din cei trei acționari ai clubului, cu 47% din acțiuni. Un antreprenor care îl cunoaște pe Alin sare în apărarea acestuia, spunând că este vorba despre un om ”cu suflet, puțin peste media societății românești”.

Bogdan Coman publică pe blogul personal un text în apărarea acționarului principal al clubului Colectiv, la două zile după tragedia în care și-au găsit sfârșitul 30 de persoane, iar alte 137 luptă pentru viața lor în spitalele din București. 

Clubul Colectiv are trei proprietari: fondatorul clubului, Alin Anastasescu (28 de ani), cu 47 % din acțiuni, Costin Mincu (36 de ani), cu 30%, şi Cătălin Gancea, cu 23%. Cei trei au fost duși cu mandat la audieri luni, la Parchet, și sunt acuzați de ucidere din culpă. Din primele cercetări a reieșit că patronii au ales pentru izolarea fonică a clubului un burete nerezistent la foc, motiv pentru care stâlpii și tavanul din Colectiv s-au aprins în câteva secunde vineri noapte, de la niște artificii folosite de organizatorii evenimentului.

Pus la zid de întreaga opinie publică, Alin Anastasescu este apărat de antreprenorul Bogdan Coman.

”Îl cunosc pe Alin Anastasescu, demonul din Colectiv, de mulți ani. «Căcatul ala de hipster ar fi trebuit să facă, să pună, să se asigure» spunem cu toții, indignați și revoltați. Da, absolut corect. Zic și eu, poate doar pe alt ton. Însă eu mă mai întreb ceva, după ce zic ce zic: noi, consumatorii, eu-tu-el, am fi plătit 40-50 de lei intrarea la o trupă românească în loc de 15 lei? O trupă la care ținem și ale cărei piese le luam «dă pă net»? Că nu-i nimic greșit în asta, nu-i așa??…

Alin nu avea banii pe care vă închipuiți voi că îi avea

Credeți că astfel de cluburi de nișă se umplu de bani? Alin nu avea gip și nici nu se suia cu el în capul nimănui, Alin nici măcar nu arăta a “patron”, Alin nu avea banii pe care vă închipuiți voi că îi avea. Da, a greșit fundamental, nu a pus burete ignifug, a intrat în morișca spăgii, a făcut lucrurile cum se fac pe la noi… Însă întreb, avea oare altă șansă, avea cum să facă altfel? Da, putea să nu facă… Dar dacă făcea ca la carte, fără spăgi și fără modul cum a fost învățat să facă, nu trebuia oare să vândă biletul cu 40 de lei și berea cu 12 lei?… Și dacă nu dădea spăgile alea blestemate, câte controale peste controale și peste amenzi pentru 2 lei în plus în casa de marcat ar fi avut? Cât ar fi rezistat?

Alin va plăti cu vârf și îndesat. Va răspunde legal fără doar și poate. Și e corect, e bine și normal să fie așa. Mă întreb însă, e corect să fie social damnat? Am auzit că unii ar vrea să îi dea foc. Poate nu se va ajunge acolo, dar avem noi dreptul, molusca asta de societate care suntem, să îl judecăm dpdv social și să îl exilăm din rândurile noastre? Spuneți-mi, avem căderea morală să îl ucidem social pe Alin?

Eu cred ca nu. Nu știu dacă Alin e fundamental vorbind un om bun sau rău, nu am dreptul să judec asta. Știu însă că Alin Anastasescu este puțin peste media societății românești, e un om cu suflet și care în general, în măsura în care putea, făcea lucrurile să meargă bine. Atât de bine cât se putea, atât de bine cât cutuma sociala și realitatea înconjurătoare îl îndemnau și îl motivau să facă”, a scris Bogdan Coman pe blogul său.

30 de morți și 137 de persoane internate în spital, după tragedia din clubul Colectiv

Vineri, 30 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală în jurul orelor 22.20. Buretele care a fost folosit la izolarea fonică a clubului s-a aprins de la una din artificiile folosite de organizatorii evenimentului de lansare a celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity.

Focul s-a întins în câteva secunde, iar cei aproape 500 de spectatori au fost prinși ca într-o capcană. Clubul avea o singură ușă de acces liberă, celalaltă ieșire fiind blocată cu un perete de boxe. 27 de morți a fost bilanțul tragediei până sâmbătă dimineață, însă numărul victimelor a crescut la 30 după ce trei tinere au pierdut lupta pentru viață pe patul de spital. Conform primelor date ale autopsiei, victimele au murit intoxicate cu monoxid de carbon și alte gaze toxice. Alte 137 de persoane sunt acum internate în spitalele din București, cu arsuri și intoxicații. Dintre acestea, 80 sunt în stare critică și foarte gravă.

Primele imagini de la locul tragediei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net