Anunț de ultima oră! Magistrala 5 de metrou se deschide marți, 15 septembrie

deschidere-metrou-drumul-taberei.jpg

Magistrala 5 de metrou va fi deschisă mâine, 15 septembrie
Magistrala 5 de metrou va fi deschisă mâine, 15 septembrie

Veste bună pentru bucureșteni! Cea mai așteptată lucrare de infrastructură este gata. Magistrala 5 de metrou se deschide marți, 15 septembrie, pentru circulație. Construcția este gata după nouă ani!

Cel mai important proiect de infrastructură din Capitală devine realitate. Mâine, 15 septembrie, vom circula cu metroul pe Magistrala 5, care a început să se construiască în urmă cu nouă ani, după cum a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în ședința de Guvern, de astăzi, 14 septembrie. 

Anunț de ultima oră! Magistrala 5 de metrou se deschide marți, 15 septembrie

La inaugurare vor participa premierul Ludovic Orban și șeful de la Transporturi. Recepția lucrării s-a făcut vineri, iar în weekend s-au desfășurat proceduri legate de punerea în funțiune: configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare, predarea-primirea spațiilor de la constructor către Metrorex, predarea obiectivelor de pază în stații și interstații, înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou, configurarea sistemului de taxare.

Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei este primul tronson de metrou construit de la zero după Revoluție.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011 și ar fi trebuit să dureze trei ani, dar lipsa fondurilor a făcut ca ele să se întindă pe nouă ani, timp în care la Transporturi s-au perindat 16 miniștrii.

Traseul are 7 kilometri lungime, zece stații și un depou, iar valoarea totală a investiției este de 3,4 miliarde de lei.

M5 va deservi zilnic 350.000 de bucureșteni, care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, din sectorul 6.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1