Anunț de ultima oră! Magistrala 5 de metrou se deschide marți, 15 septembrie

Ultima actualizare:

    Magistrala 5 de metrou va fi deschisă mâine, 15 septembrie
Magistrala 5 de metrou va fi deschisă mâine, 15 septembrie

Veste bună pentru bucureșteni! Cea mai așteptată lucrare de infrastructură este gata. Magistrala 5 de metrou se deschide marți, 15 septembrie, pentru circulație. Construcția este gata după nouă ani!

Cel mai important proiect de infrastructură din Capitală devine realitate. Mâine, 15 septembrie, vom circula cu metroul pe Magistrala 5, care a început să se construiască în urmă cu nouă ani, după cum a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în ședința de Guvern, de astăzi, 14 septembrie. 

La inaugurare vor participa premierul Ludovic Orban și șeful de la Transporturi. Recepția lucrării s-a făcut vineri, iar în weekend s-au desfășurat proceduri legate de punerea în funțiune: configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare, predarea-primirea spațiilor de la constructor către Metrorex, predarea obiectivelor de pază în stații și interstații, înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou, configurarea sistemului de taxare.

Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei este primul tronson de metrou construit de la zero după Revoluție.

Lucrările la Magistrala 5 au început în 2011 și ar fi trebuit să dureze trei ani, dar lipsa fondurilor a făcut ca ele să se întindă pe nouă ani, timp în care la Transporturi s-au perindat 16 miniștrii.

Traseul are 7 kilometri lungime, zece stații și un depou, iar valoarea totală a investiției este de 3,4 miliarde de lei.

M5 va deservi zilnic 350.000 de bucureșteni, care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, din sectorul 6.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net