Anul școlar 2019-2020. Evaluările naţionale şi examenul de Bacalaureat

Ultima actualizare:

    Evaluările naţionale şi examenul de Bacalaureat sunt programate începând din luna maiFOTO: Click!
Evaluările naţionale şi examenul de Bacalaureat sunt programate începând din luna maiFOTO: Click!

Astăzi, 9 septembrie, a început un nou an școlar pentru 2,8 milioane de elevi și peste 215.000 de profesori. Evaluările naţionale şi examenul de Bacalaureat sunt programate începând din luna mai.

Ministerul Educației a anunțat calendarul probelor de la Evaluările naţionale şi examenul de Bacalaureat.

Anul școlar 2019-2020. Evaluările naţionale la clasele mici

În anul şcolar 2019-2020, probele scrise/testele de citire din cadrul Evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 11 - 28 mai 2020.

Calendarul de administrare a acestor evaluări a fost aprobat de prin ordin de ministru şi publicat în Monitorul Oficial (nr. 725/2019.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 11 - 14 mai. Probele scrise la Limba română şi Limba maternă sunt programate în 11 mai, fiind urmate a doua zi (12 mai) de testele de citire la cele două discipline.â

Proba de Matematică este prevăzută pentru data de 13 mai, în timp ce proba de Limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 14 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: Limba română (19 mai), Matematică (20 mai) şi Limba maternă (21 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 27 mai (Limbă şi comunicare) şi 28 mai (Matematică şi ştiinţele naturii).

”Rezultatele EN II şi EN VI au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele EN IV sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem, la nivelul acestui tip de învăţământ (ciclul primar). Precizăm că rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se comunică doar părinţilor acestora”, a transmis MEN.

Anul școlar 2019-2020. Evaluarea naţională la clasa a VIII-a

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se desfăşoară, în anul şcolar 2019-2020, în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2010-2011.

Noutatea în desfăşurarea examenului de Evaluare Naţională 2020 o reprezintă modalitatea de soluţionare a contestaţiilor şi anume: „În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluarea iniţială. În situaţia în care se constată o diferenţă de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii”.

Anterior, era luată în considerare o diferenţă de 1,5 puncte.

Referitor la examenul de Bacalaureat, MEN precizează că, în anul şcolar 2019-2020, un element de noutate îl reprezintă aprobarea programei de examen pentru limba chineză, oferind elevilor care au studiat această limbă posibilitatea de a susţine proba C (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională) la această disciplină.

Sesiunea din iunie-iulie 2010 a Bacalaureatului va avea următorul calendar: 25-26 mai 2020 - înscrierea candidaţilor; 9-19 iunie 2020 - probe orale; 22-25 iunie 2020 - probe scrise; 30 iunie - afişarea rezultatelor iniţiale; 7 iulie 2020 - afişarea rezultatelor finale, în urma soluţionării contestaţiilor.

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 prevede că în 13-27 iulie 2020 va avea loc înscrierea candidaţilor; 18-28 august 2020 - probe scrise şi orale; 28 august 2020 - afişarea rezultatelor iniţiale; 3 septembrie: afişarea rezultatelor finale, în urma soluţionării contestaţiilor.

Admiterea în învăţământul liceal de stat 2020

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei Naţionale privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, admiterea se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012.

”La procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut Evaluarea naţională şi a căror medie de admitere este minimum 5.00 (cinci)”, precizează MEN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net