Angajații STB, învățați cum să voteze. ”Nu vota cu creierul. Burta simte foamea”. Reacția Primăriei Capitalei

Ultima actualizare:

    Așa arată cele șapte puncte scrise pe tabla aflată într-o bază a STB
Așa arată cele șapte puncte scrise pe tabla aflată într-o bază a STB

Mai sunt doar două zile până când vom afla cine va fi primarului Bucureștiului pentru următorii patru ani. Lupta este strânsă, cu un avans, spun sondajele, pentru Nicușor Dan. Pentru a o ajuta pe Gabriela Firea, un angajat al STB le-a trasat colegilor săi cum să voteze duminică, dacă vor să le fie bine. ”Nu vota cu creierul. Burta simte foamea și neajunsurile.”

Într-o bază a STB, ieri, 23 septembrie, stătea scris cu cretă pe tablă un set de îndemnuri. Cum ar fi bine să voteze angajații Societății de Transport București (STB) ca să aibă o viață ușoară.

”Nu vota cu creierul. Burta simte foamea și neajunsurile”, ”Păstrează ce ai, poate se va înmulți” stăteau înșirate la vedere sau amenințări de genul: ”Vezi cu cine votezi! Poate serviciul comercial dispare!”   

Supărat de cele petrecute, unul dintre salariați a fotografiat tabla și a făcut-o publică. Oamenii s-au revoltat, la fel și Nicușor Dan, candidatul Dreptei la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan: ”E grotescă și revoltătoare propaganda PSD pentru alegerile de duminică” 

”Grotescă și revoltătoare propaganda PSD pentru alegerile de duminică din București! <<Nu vota cu creierul>>! Asta le spun șefii de sindicat din STB angajaților STB, așa înțeleg acești șefi - puși pe lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei - să mobilizeze lumea la vot pentru actualul primar și partidul ei. Și asta se întâmplă în 2020, într-o autobază STB din București, care a fost practic transformată în sediu de campanie PSD. Cu Firea și PSD, ne-am întors în 1990, la Iliescu și FSN, la securiștii care-i puneau pe muncitori să scandeze <<Noi muncim, noi nu gândim!>>Și, de asemenea, cu Firea primar, s-a impus în primărie legea tăcerii, pe baza căreia s-a extins caracatița corupției cu care ne luptăm astăzi. Într-o notă de serviciu datată 10 august 2018, exact în ziua în care guvernarea PSD gaza și bătea bucureștenii în Piața Victoriei, Firea a impus șefilor din primărie și tuturor directorilor de instituții din subordinea PMB să nu dea nici un fel de informații sau documente Consiliului General al Municipiului București fără acordul ei expres. Așa se construiește un sistem corupt și risipitor, care îi îndeamnă pe oameni să nu gândească și, atunci când e nevoie, le interzice să vorbească. Vă aștept duminică la vot, ca să învingem împreună această administrație a dezastrului, care umilește bucureștenii și care și-a bătut joc de potențialul Capitalei!”, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Reacția Primăriei Capitalei: ”O persoană de rea credință a scris intenționat mesaje electorale”

Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis la rândul lor că nu primarul nu are nici o legătură cu îndemnurile către angajații STB și că gestul a fost unul intenționat ca să defăimeze.

”O persoană de rea credință a scris intenționat mesaje electorale pe o tablă care, în mod uzual, este folosită pentru a afișa informații despre situații din trafic sau, după caz, programul de funcționare al casieriilor. Societatea de Transport București se delimitează de astfel de situații și consideră că este vorba despre un gest condamnabil al unui unui angajat al Societății, realizat cu unicul scop de a oferi muniție unui candidat la Primăria Capitalei și de a denigra munca și eforturile colegilor săi.Ne exprimăm regretul că s-a ajuns la un astfel de nivel în campania electorală, iar salariații sunt puși unii împotriva altora, când de fapt toți aceștia au un obiectiv comun-acela de a asigura un transport public de calitate pentru bucureșteni”, au transmis aseară autoritățile implicate în scandalul electoral.

Nicușor Dan, invitat la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis

Nicușor Dan, cel cotat cu prima șansă să câștige mandatul de primar general, a fost în această dimineață, 24 septembrie, la Palatului Victoria, de unde a plecat, alături de premierul Ludovic Orban, la Cotroceni.

Nicușor Dan și premierul Ludovic Orban, în timp ce plecau azi-dimineață de la Palatul Victoria
Nicușor Dan și premierul Ludovic Orban, în timp ce plecau azi-dimineață de la Palatul Victoria

Aceștia au fost invitați de președintele țării Klaus Iohannis, pentru a discuta despre campania electorală. Sursele noastre spun că șeful statului i-a dat sfaturi candidatului PNL, susținut de USR-PLUS, și că discuția lor a durat o oră.

Administrația Prezidențială confirmă că președintele, preocupat de problemele cu care bucureștenii se confruntă zilnic, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan.

”În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele a apereciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”, a transmis Administrația Prezidențială.

 

Nicușor Dan a ieșit singur de la Palatul Cotroceni, iar premierul a rămas la discuții cu președintele pe teme ce vizează guvernarea
Nicușor Dan a ieșit singur de la Palatul Cotroceni, iar premierul a rămas la discuții cu președintele pe teme ce vizează guvernarea
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net