Anchetă la un centru de plasament! Fete cu dizabilităţi, obligate să se prostitueze

Ultima actualizare:

    Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în judeţele Sibiu, Vâlcea şi MureşFoto: arhivă Click!
Zeci de percheziţii au loc miercuri dimineaţă, în judeţele Sibiu, Vâlcea şi MureşFoto: arhivă Click!

Mai multe fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş au fost obligate să se prostitueze de o grupare din care făcea parte o fostă beneficiară a centrului. Procurorii DIICOT au făcut, marţi dimineaţă mai multe percheziţii în judeţul Timiş.

Anchetatorii spun că mai multe fete din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş au fost obligate, începând din 2017, să se prostitueze, de către o grupare din care făcea parte o fostă beneficiară a centrului şi concubinul acesteia. În dosar este suspectă şi sora femeii, aflată şi în ea în centrul respectiv, potrivit news.ro.

Potrivit DIICOT, încă din anul 2017, cinci suspecţi au racolat unele tinere din Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi Recaş pe care le obligau, prin ameninţări şi violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi din Recaş. Din probele administrate rezultă că o fostă beneficiară a Centrului de Plasament pentru Copii este implicată în acest dosar. Începând din luna octombrie, aceasta împreună cu concubinul şi sora sa au racolat o persoană vătămată, pe care în repetate rânduri a ameninţat-o, bătut-o şi a obligat-o să părăsească Centrul. Au plasat fata către diferiţi clienţi şi au constrâns-o să întreţină relaţii sexuale cu aceştia. Procurorii spun că pentru a o determina să facă acest lucru, în repetate rânduri, a ameninţat-o şi lovit-o cu pumnii şi picioarele. 

"Ameninţările şi actele de violenţă au persistat, fiind făcute şi de către sora sa, M.E., până în cursul verii anului 2019, când persoana vătămată a cedat şi, astfel, a fost obligată să meargă la domiciliul unor clienţi, cu care a întreţinut relaţii sexuale. Aceste fapte s-au întâmplat de mai multe ori, iar în unele situaţii, la ieşirea din Centru, persoana vătămată era aşteptată de suspecţii M.S. şi V.R., care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clienţilor. La începutul lunii septembrie 2019, întrucât persoana vătămată a refuzat să mai fie exploatată, cei trei au exercitat asupra sa ameninţări şi acte de violenţă fizică, fapte care au determinat-o să fugă din Centru”, arată un comunicat DIICOT.

 Procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au făcut, marţi, patru percheziţii domiciliare în Timiş, la locuinţele a 5 suspecţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane.

Patru persoane au fost duse la DIICOT Timişoara, pentru a fi audiate în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net