Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă gunoiul pe geam!

Ultima actualizare:

    Cei care aruncă gunoiul pe geam riscă să primească amendă de 2.500 de leiFoto: Arhiva Click
Cei care aruncă gunoiul pe geam riscă să primească amendă de 2.500 de leiFoto: Arhiva Click

Aveţi obiceiul să aruncaţi gunoaie pe geam? Parlamentarii vă pregătesc o surpriză neplăcută: şoferii care fac mizerie pe străzi vor scoate din buzunar 2.500 de lei dacă sunt prinşi.

Conform ziarulring.ro, parlamentarii au decis să modifice Legea 515, care prevede gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. Ei vor instituirea a amenzi foarte mari pentru aruncarea gunoaielor pe stradă. 

Astfel, cei care aruncă resturi menanjere, obiecte şi lichide pe ferestrele apartamentelor, dar şi cei care aruncă gunoaie şi mucuri de ţigară din maşini vor primi amenzi între 1.000 de lei şi 2.5000 de lei. Poliţiştii se vor folosi de filmările de pe camerele de monitorizare pentru a-i prinde pe cei care încalcă legea.

"Este o măsură bună pentru că trebuie să avem grijă de mediul înconjurător. Responsabilitatea de a pune în aplicare aceste modificări legislative aparţine guvernului. Suntem în comunitatea europeană şi putem lua şi noi lucrurile bune de la ei. Trebuie să stopăm sau să mai limităm aceste nereguli. Sperăm ca prin mărirea amenzilor să îi determinăm pe oameni să nu mai arunce gunoaie în stradă", a declarat, pentru ziarulring.ro, deputatul Ioan Dîrzu, unul dintre semnatarii iniţiativei legislative.

Teodor Bălan, lider în cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, a explicat că în acest moment, la nivel naţional, amenzile se aplică pe hotărâri de consiliu local.

"Proiectul de lege este bine-venit pentru a stopa acest fenomen. Din păcate, opinia publică nu prea reacţionează pentru că, atunci când ai nevoie de un martor, nu prea se oferă nimeni. De ajutor sunt şi vor fi şi mai mult - dacă legea intră în vigoare - camerele de monitorizare, pentru că poţi merge în instanţă cu filmarea delictului; camerele, fiind omologate, au rol de probatoriu. Cu aruncarea gunoaielor între blocuri va fi mai problematic pentru că acolo nu există camere video. Noi am mai găsit pungi de gunoi aruncate în stradă de la societăţi comerciale şi am găsit în ele coduri fiscale, le-am identificat şi le-am sancţionat. Chiar şi gunoiul unei persoane fizice poate fi identificat până la urmă", a precizat Teodor Bălan. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net