Amenințările românilor după ce vacanțele le-au fost blocate: ”Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!”

Ultima actualizare:

    Turiștii români amenință că nu-și vor mai face vacanțele în Grecia Foto: Forum Grecia
Turiștii români amenință că nu-și vor mai face vacanțele în Grecia Foto: Forum Grecia

Românii nu mai pot intra în Grecia prin unica vamă terestră deschisă la Kulata. Autoritățile elene au blocat accesul pentru toți cetățenii străini până marți, 14 iulie. Din 15 iulie, accesul se va face doar pe bază de test COVID-19, care să arate că este negativ. Cei care ar fi trebuit să plece sunt revoltați și amenință că nu vor mai călca niciodată la greci. Măsura nu se aplică și pentru cei care călătoresc cu avionul sau pe cale maritimă.

Formularele de călătorie pentru Grecia, pe cale rutieră, au fost suspendate până marți, 14 iulie. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, 11 iulie, de Ministerul de Externe din România, care a anunțat că toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu Covid-19.

Testarea pentru Grecia se face cu 72 de ore cel mult înainte de plecare

Nu sunt afectatați de această decizie cei care ajung cu avionul sau pe cale maritină pe insulele grecești.Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene.

Potrivit sursei citate, această obligaţie intră în vigoare începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, şi nu 14 iulie, aşa cum comunicaseră, iniţial, autorităţile din Grecia.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

MAE reaminteşte că prezentarea acestui test nu exclude obligaţia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei şi nici posibilitatea testării aleatorii la intrarea pe teritoriul acestui stat.

Imediat după ce s-a vestea, românii au fost revoltați. Mulți dintre ei ar fi trebuit să plece deja în vacanță.

”Nu se poate așa ceva. Adio, Grecia! Nu mai mergem în viata noastră”, ”Bataie de joc din partea autorităților grecești! Te pun să completezi PLF-ul cu 24 de ore înainte, acum e blocat. Trebuia să plec pe 14 iulie și dacă aș avea rezultatul Covid-19 tot nu aș putea merge. Îmi vreau banii înapoi. Nu e vina mea!”, ”Plecam doua familii, testul este valabil 72 de ore, iar grecii mai sondeaza și ei. Noi avem o vila a noastră, dacă testul în România iese negativ și după 72 de ore un test din Grecia iese pozitiv, am pierdut toți tot concediul și banii”, au scris oamenii supărații pe Forum Grecia.

Primarul Gabriela Firea, teste gratuite pentru cei care pleacă în Grecia?

Testul PCR costă între 250 și 350 de lei, în funcție de clinică, și e greu să obții rezultatul la timp. În această perioadă, privații testează în masă pentru direcțiile de sănătate publică, care trimit suspecți de coronavirus, contacți ai celor mulți deja confirmați.

Surse din Primăria Capitalei spun că edilul Gabriela Firea ar vrea să-i testeze pe bucureșteni gratuit, dar pentru asta este nevoie de un proiect care să treacă de votul consilierilor generali. Deocamdată, nu este nimic oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net