Amenințare teroristă? Jandarmii patrulează zonele vulnerabile din Capitală

Ultima actualizare:

    Începând din acest weekend, jandarmii vor patrula toate zonele aglomerate din CapitalăFoto: Arhiva Click!
Începând din acest weekend, jandarmii vor patrula toate zonele aglomerate din CapitalăFoto: Arhiva Click!

Din acest weekend (9-10 aprilie), la metrou vor patrula luptători antitero ai jandarmeriei române, înarmați cu pistoale mitralieră. Click! a aflat că astfel de misuni ale jandarmilor înarmați vor avea loc și în perioada următoare în toate zonele aglomerate al Capitalei, și nu numai: în stațiile de metrou, aeroport, gări, autogări, zone centrale.

„Misiunea Brigăzii Speciale de Intervenție face parte dintr-un ansamblu de acțiuni ale Jandarmeriei care au drept scop menținerea unui climat de siguranță ridicat. Sunt măsuri proactive, menite, totodată să crească capacitatea de reacție și intervenție, în special în zonele unde sunt aglomerări mari de persoane. Cetățenii nu au motive de îngrijoarare și le recomandăm să fie liniștiți la vederea jandarmilor. Prezența cotidioană a forțelor de ordine, la metrou sau în orice altă locație este doar în beneficiul acestora”, a declarat Irina Drăgan, purtător de cuvânt la Jandarmeria Română, pentru Click!.

Reprezentanții Jandarmeriei au mai precizat că: „Brigada specială de intervenție a jandarmeriei efectuează zilnic astfel de misiuni pe diferite magistrale de metrou. De trei ani au loc astfel misuni, însă, nu au fost atât de promovate”.

Prezența militarilor înarmați și antrenați în metrou vine la doar câteva zile după ce SRI și premierul Dacian Cioloș au vorbit despre cartele telefonice preplătite românești, care ar fi fost utilizate pentru pregătirea unor atacuri teroriste în Europa. 

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net