Alte 3 fetiţe intoxicate, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Trei fetiţe de 3, 8, respectiv 11 ani, dintr-o comună ieşeană, s-au intoxicat după ce au fost spălate pe cap de către bunici cu o soluţie toxică. Cazul pare tras la indigo cu cel din localitatea braşoveană Ungra, care, din păcate, s-a încheiat tragic.

Fetiţele sunt originare din satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, părinţii copilelor sesizând la numărul de urgenţă 112 că acestea au fost intoxicate cu o soluţie, după ce au fost spălate pe cap de către bunici, anunță News.ro.

Până la sosirea elicopterului SMURD şi a cadrelor medicale, părinţii au fost sfătuiţi să le spele pe fetiţe cu apă din abundenţă în zona capului.

Cele trei paciente sunt conştiente, iar starea lor este una stabilă.”Fetiţele au fost intoxicate cu o substanţă care poate da convulsii. Copiii au fost găsiţi conştienţi şi stabili. Sunt transportaţi la spitalul de copii din Iaşi. Nu este o substanţă care să ducă la stop cardiovascular într-un timp foarte scurt. Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Este foarte important că părinţii au ascultat sfatul nostru şi le-au spălat pe cap cu apă din abundenţă până la sosirea medicilor”, a declarat medic-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Un caz similar, soldat cu moartea a trei fetițe

Incidentul vine la doar câteva zile după un caz similar, în care trei copii din localitatea braşoveană Ungra au murit, după ce mama lor i-a spălat pe cap cu Tomoxan, pentru a scăpa de păduchi. "Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni", a spus pentru Antena3.ro, Silviu Șchiopu, primarul comunei Ungra unde a avut loc tragedia.

Citește și:

A murit și al treilea copil din Brașov intoxicat cu o substanță pentru spălarea oilor. Cum s-a petrecut tragedia

Heidi Klum are păduchi. Singura metodă cu care a scăpat de ei

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net