Alpiniştii dispăruţi în Retezat, găsiţi după 53 de ore

Ultima actualizare:

    Cristian Gună  şi Dan Malciu  sunt alpinişti  cu experienţă
Cristian Gună şi Dan Malciu sunt alpinişti cu experienţă

Au plecat pe munte când ningea viscolit, iar vântul sufla cu peste 80 km/h. Cei doi alpinişti din Craiova, care au fost daţi dispăruţi sâmbătă, în Retezat, au fost găsiţi luni (21 martie).

Salvatorii i-au găsit după două zile de căutări în zona Barajului Gura Apei, la 2.050 m altitudine. Se aflau în stare de sănătate relativ bună. Trei echipe de salvamontişti au plecat luni dimineaţa înspre vârful Bucura (2.433 m), din Masivul Retezat, pe trasee diferite, în căutarea celor doi.

“Am întrerupt duminică noapte căutările pentru că nu se putea vedea nici vârful nasului. A nins viscolit, cu vânt de 80 km/h şi s-a depus circa 60 cm de zăpadă. Am reluat căutările luni dimineaţă”, ne-a informat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara.


    Trei echipe de  salvamontişti  i-au căutat  pe dispăruţi
Trei echipe de salvamontişti i-au căutat pe dispăruţi

Cristian Gună şi Dan Malciu au venit, vineri, la Refugiul Genţiana din Retezat împreună cu un grup de prieteni. Ei au anunţat sâmbătă că pleacă spre un traseu de căţărare de lângă vârful Bucura, de unde nu s-au mai întors. Cei doi bărbaţi au experienţă uriaşă în alpinism.

Cristian Gună (45 de ani) a urcat pe mai multe vârfuri de peste 4.000 m din lume: Mont Kenya, Matterhorn, Mont Blanc, Aconcagua şi Elbrus.

Dan Malciu (32 ani) face şi el parte din asociaţia de alpinism Akademos din Craiova şi este pasionat de căţărare.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net