Alocațiile cresc cu 20%. Majorarea, de la 1 februarie. Raluca Turcan: „Copiii vor primi 214 lei”

Ultima actualizare:

    Următoarea creștere, tot de 20%, ar putea avea loc în vară
Următoarea creștere, tot de 20%, ar putea avea loc în vară

Alocațiile cresc cu 20%, iar această majorare va intra în buzunarele părinților începând cu 1 februarie, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan. Astfel, copiii între 2 și 18 ani vor primi lunar 214 lei.

Alocațiile copiilor vor intra majorate cu 20% în luna februarie, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, miercuri, 27 ianuarie, la postul public de televiziune. Aceasta a precizat că urmează să se stabilească dacă se va menține și a doua tranșă de 20%, mărire care ar putea avea loc în luna iulie sau august, transmite Agerpres.

Următoarea majorare a alocațiilor depinde de decizia Parlamentului, a afirmat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan: „Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a declarat Turcan. 

La finalul anului trecut, Raluca Turcan anunța pe pagina sa de Facebook că alocaţiile pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor ajunge la suma de 214 lei pe lună. 

"Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar", scria ministrul Muncii pe internet. 

Turcan a precizat atunci și că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună: "Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar".

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net