Alina Bica vrea 2 milioane de euro de la Codruța Kovesi. A cerut sechestru pe averea fostei șefe a DNA

alina_bica-fosta_sefa_diicot.jpg

Alina Bica a cerut 2 milioane de euro despăgubiri și sechestrarea bunurilor și conturilor Laurei Codruța Kovesi
Alina Bica a cerut 2 milioane de euro despăgubiri și sechestrarea bunurilor și conturilor Laurei Codruța Kovesi
FOTO: adevarul.ro

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a depus plângere penală împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru că a fost arestată 80 de zile, iar magistrații au achitat-o. Alina Bica a cerut 2 milioane de euro despăgubiri și sechestrarea bunurilor și conturilor fostei șefe a DNA.

A stat în pușcărie și în România și în Costa Rica, iar acum vrea ca Laura Codruța Kovesi să îi plătească despăgubiri.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica spune că a depus o plângere penală împotriva fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi şi împotriva unui alt procuror, pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Fosta șefă a DIICOT susţine că a fost arestată nelegal 80 de zile într-un dosar în care ulterior a fost achitată. Alina Bica cere despăgubiri de două milioane de euro şi instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile şi financiare ale celor doi, scrie news.ro.

Alina Bica vrea 2 milioane de euro de la Kovesi

"Eu am formulat această plângere deoarece în dosarul penal cu pricina eu am fost arestată nelegal 80 de zile. La finalul procesului am fost declarată nevinovată, am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi şi împotriva domnului Popovici pentru săvârşirea a două infracţiuni: represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Plângerea mea s-a întemeiat pe trei aspecte importante: declaraţia domnului Simu dată în apel în faţa judecătorilor în care acesta a explicat cum a fost scos de domnul Popoviciu mai multe zile şi obligat să mintă în ceea ce mă priveşte, declaraţiile domnului Mihăilescu, declaraţiile domnului Pop Şerban, şi un raport al Inspecţiei Judiciare din luna aprilie 2015, în care Inspecţia Judiciară referitor la acel dosar spunea că m-am comportat corect", a afirmat Alina Bica, la Antena 3.

Alina Bica a declarat că nu se va mai întoarce niciodată în România. A plecat în iunie 2018, imediat după ce a fost achitată în dosarul retrocedărilor ilegale și condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1