Alina Bica a fost prinsă de poliţişti în Italia! E condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

alina_bica_sef_diicot.jpg

Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia
Foto: Arhivă Click

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia.

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, 10 iulie, că fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost prinsă în Italia și că aceasta se află în prezent în custodia poliţiştilor. Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

Poliţia Română a mai precizat că în aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi un alt urmărit internaţional - Ion Benea, condamnat la 6 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri şi uz de fals. 

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

alina-bica1.png

Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia

Motivul arestării Alinei Bica

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, așa cum au anunțat reprezentanții săi legali.

Fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitiv la patru ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Numele Alinei Bica a fost strâns legat de cel al Elenei Udrea, ambele fiind arestate în Costa Rica, în octombrie 2018.

DNA susţine că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1