Alina Bica a fost prinsă de poliţişti în Italia! E condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

Ultima actualizare:
Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia
Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, a fost prinsă de poliţişti în Italia.

Poliţia Română a anunţat, vineri seară, 10 iulie, că fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost prinsă în Italia și că aceasta se află în prezent în custodia poliţiştilor. Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională în 27 noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

Poliţia Română a mai precizat că în aceeaşi zonă din Italia a fost prins şi un alt urmărit internaţional - Ion Benea, condamnat la 6 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri şi uz de fals. 

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, a anunțat vineri seara inspectorul-șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.


    Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia
Alina Bica a fost prinsă de polițiști în Italia

Motivul arestării Alinei Bica

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Şi fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, așa cum au anunțat reprezentanții săi legali.

Fosta şefă a DIICOT a fost condamnată definitiv la patru ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Numele Alinei Bica a fost strâns legat de cel al Elenei Udrea, ambele fiind arestate în Costa Rica, în octombrie 2018.

DNA susţine că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Bica este acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi favorizat pe Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom şi pe Adriean Videanu în dosarul Romgaz-Interagro.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net