Alina Bica condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu

Ultima actualizare:

    Sentințele primite de Adriean Videanu și Alina Bica nu sunt definitive
Sentințele primite de Adriean Videanu și Alina Bica nu sunt definitive

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată marți de instanța supremă la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului. De asemenea, conform News.ro, în același proces, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie și Justitie au dispus achitarea Alinei Bica pentru două fapte de abuz în serviciu și o faptă de favorizare a faptuitorului, respectiv a lui Adriean Videanu, dar au condamnat-o la patru ani de inchisoare cu executare pentru o altă faptă de favorizare a făptuitorului, repectiv a lui Ovidiu Tender.

Din pedeapsa Alinei Bica va fi scăzută perioada în care fosta procuroare a stat in arest preventiv, respectiv din ianuarie pana în iunie 2015.

Instanta suprema l-a achitat pe Adriean Videanu pentru complicitate la abuz in serviciu.

Sentinta poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme, care va da o decizie definitiva in acest caz..

Dosarul a ajuns la ICCJ in iunie 2015, judecarea a inceput in septembrie 2015 si s-a incheiat dupa 15 termene, in 23 noiembrie 2016.

In rechizitoriu, procurorii sustin că în 24 septembrie 2013, intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT - Structura Centrala, procurorul de caz a dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru asupra unui numar de 80 actiuni, detinute la o firma de catre Adriean Videanu.

"La data de 25 februarie 2014, pentru a-l favoriza pe Videanu Adriean, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al DIICOT, a dispus printr-o ordonanta, cu incalcarea prevederilor legale de competenta (...) admiterea solicitarii inculpatului Videanu Adriean si a ridicat sechestrul asigurator", mai arata anchetatorii.

Procurorii susțin că, la cererea de ridicare a sechestrului, Adriean Videanu ar fi depus înscrisuri din care ar fi rezultat, în mod fals, că nu mai deținea acțiunile respective din august 2012

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net