Alertă în rândul locuitorilor din Capitală. De ce apa de la robinet a avut gust de clor. Explicaţia Apa Nova

Ultima actualizare:

Mai mulţi abonaţi ApaNova au cerut explicaţii furnizorului, după ce au simţit că apa de la robinet are un miros de clor şi un gust neobişnuit. Mai mult decât atât, un mesaj alarmant a circulat pe mai multe reţele de socializare. Potrivit acestuia, cantitatea de clor din apa distribuită ar fi fost mult mai mare decât cea obişnuită, reprezentând o ameninţare pentru sănătatea consumatorilor.

Un mesaj care a circulat orin intermediul reţelelor sociale a creat panică în rândul bucureştenilor. Ar fi informați să nu consume apă direct de la robinet și nici să nu folosească apa potabilă pentru gătit, din cauza nivelului crescut de clor din aceasta. Mesajul care a creat atât de multă agitaţie în tândul locuitorilor a ajuns şi pe biroul repreznetanţilor Apanova care au oferit un răspuns şi au subliniat că se vor face verificări pentru a stabili cine a distribuit un mesaj menit să creeze panică în rândul populaţiei. 

"Apa Nova a informat că, în urma unui incident (nu a menționat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiți să folosească cea mai mare cantitate de clor permisa de lege și m-a sfătuit SĂ NU DĂM COPIILOR APA DE LA ROBINET și să nu gătim cu ea în următoarele 48 de ore! "Avertizarea este valabilă pentru tot Bucureștiul, așa că puteți să îi informați și pe cei apropiați si pe cei mai putin apropiati”, aşa suna mesajul distribuit pe reţelel socializare. 

Reprezentanţii Apanova recunosc că au mărit doza de clor, dar îi asigură pe cetăţeni că aceasta nu reprezintă un pericol la adresa sănătăţii. „În urma dezgheţării unei cantităţi foarte mari de gheață și zăpadă, care a avut efect de spălare a suprafeţelor atinse, s-a produs o încărcare mai mare a râurilor Argeş şi Dâmboviţa. Noi am luat măsuri de tratare şi am mărit doza de clor pentru ca apa să fie în parametri. Nivelul de clor nu depășește limitele legale, ci este mai ridicat decât nivelul obișnuit de calitate a apei potabile. (...) Apa nu reprezintă niciun pericol pentru populație, am anunțat conducerea pentru a vedea de unde a pornit acest mesaj distribuit pe toate rețelele de socializare, mesaj ce a reușit să panicheze populația”, a fost declaraţia uneia dintre operatoarele din call-center-ul ApaNova. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net