Alertă meteo de vreme severă! Cod galben și portocaliu de furtuni azi și mâine

Ultima actualizare:

    Vom avea parte de două zile de vreme instabilă
Vom avea parte de două zile de vreme instabilă

Meteorologii au emis o alertă meteo de vreme severă. Azi și mâine sunt în vigoare un cod galben și un cod portocaliu de ploi abunente, vijelii și grindină. Până joi seară aproape întreaga țară va fi lovită de furtuni puternice.

Alertă meteo de vreme severă. Unde a fost emis cod galben de vreme instabilă

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 09:00 – 21 mai, ora 06:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Cod portocaliu de ploi pentru 15 județe din în sud-vestul țării

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 13:00 – 21 mai, ora 06:00Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundenteÎn intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Nici joi nu scăpăm de furtuni

Joi, 21 mai, în sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp. Alerta meteo de vreme severă a intrat în vigoare azi dimineață și este valabilă pâmă mâine seară, la ora 23.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net