Alertă! Gripa aviară ne dă târcoale

Ultima actualizare:

Autorităţile sunt în alertă, după ce a crescut numărul de păsări domestice moarte de gripă aviară. Teribila maladie face ravagii în 22 de ţări din Europa şi acum a început să ucidă şi la noi.

În toată ţara este alertă după ce numărul focarelor de gripă aviară a crescut la nouă. Dacă în primele cazuri au fost păsări sălbatice, lebede şi cormorani, iată că au apărut şi în gospodăriile oamenilor.  Autorităţile au luat măsuri preventive la toate graniţele, dar tot au identificat nouă gospodării unde păsările au murit din pricina virusului H5N8, care provoacă gripa aviară. Primele cazuri au fost în Tulcea şi Constanţa, la păsări sălbatice, aproape de locuinţele oamenilor, apoi au murit şi păsări domestice. Ultimul focar a fost găsit în oraşul Bacău, unde au murit peste noapte 28 de gâşte domestice din gospodăria unui localnic, iar veterinarii au confirmat că virusul ucigaş H5N8 este de vină. 

În Bulgaria şi Ungaria au fost ucise deja sute de mii de păsări, după ce s-a confirmat prezenţa bolii care ucide păsările în masă.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară face apel la populaţie  să respecte câteva măsuri simple, dar care poate limita răspândirea bolii.

simeon stalpnicul png

Focare în Europa: Cehia, Finlanda, Franţa, Grecia, Irlanda, Israel, Spania, Olanda, Polonia, Rusia, Ungaria, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Germania, Austria, Serbia, Slovacia, Slovenia, Regatul Unit al Marii Britanii, Bulgaria şi Ucraina.

Neamţ. Adio, poze cu lebede pe lac!

simeon stalpnicul png

A dispărut moda din această iarnă printre locuitorii din Piatra Neamț de a se fotografia cu lebedele de pe lacul Bâtca Doamnei. Autoritățile au instituit măsuri de protecție împotriva gripei aviare, scrie adevarul.ro. Stocul de cereale a fost preluat de rangerii Parcului Național Ceahlău care vor hrăni lebedele în anumite zone de pe lac, unde oamenii nu mai au acces. Pe 1 februarie, au fost trimise la Iaşi probe de la 3 lebede şi o lişiţă (aceasta din urmă găsită pe Lacul Pîngărăcior). Sunt 12 judeţe unde sunt cazuri confirmate de gripă aviară la păsări. În regiunea Nord - Est sunt semnalate cazuri în judeţele Bacău, Neamț şi Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net