Alarmă! Radiațiile ultraviolete au ajuns la un nivel periculos

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Razele soarelui vă arde pielea în mai puțin de 30 de minute! Meteorologii ANM spun că radiațiile ultraviolete (UV) sunt la cote de pericol pentru organism.

Este foarte cald, iar nivelul UV a ajuns la VII –VIII, însă arșița urcă și mai puternic din sudul continentului.

Este foarte important să respectăm anumite reguli în această perioadă pentru a nu avea de suferit. Căldura de afară este periculoasă îndeosebi pentru cardiaci și bolnavii de epilepsie, dar și pentru piele.

Energia radiațiilor ultraviolete (UV) poate distruge viața până la un metru adâncime în sol și sunt responsabile pentru grave afecțiuni ale pielii, inclusiv cancer, spun experții în domeniu.

Iată ce vă recomandă Ministerul Sănătății pentru astfel de zile.

Atenţie la scara radiaţiilor UV!

Indice UV 0-II, risc scăzut. Pentru o piele care se înroşeşte repede este indicată crema cu factor 15+ şi ochelari de soare. UV produc înroșirea pielii în mai mult de 2 ore, nu este periculos

Indice UV III-V, risc mediu, pielea se înroșește în 1-2 ore. Se recomandă ochelari de soare, pălărie, îmbrăcăminte care să ne protejeze de radiaţii, creme cu SPF 15+ aplicate la două ore. Dacă vrei să afli singur indicele de radiaţii, te poţi uita la propria umbră. Dacă aceasta este mai mare decât înălţimea ta, atunci nivelul UV este scăzut şi invers.

- Indice UV VI-VII, risc crescut, pielea se înroșește în 30 – 60 de minute. Pe lângă ochelari de soare şi pălărie, expunerea trebuie redusă la intervalul 10.00-16.00, iar cremele aplicate trebuie să aibă factor de protecţie ridicat.

- Indice UV VIII-X, risc foarte crescut, poate produce grave leziuni ale pielii, arsuri grave, iar celulele măduvei osoase pot suferi modificări ireversibile.. În acest caz se va evita expunerea la soare între orele 10.00-16.00. Trebuie să avem pălărie, ochelari de soare, să folosim cremă cu SPF 50+ şi să căutăm locuri cu umbră.

- Indice UV X-XI+, risc extrem de crescut. În aceste condiţii, medicii ne recomandă să evităm complet soarele în intervalul 10.00-16.00. O piele neprotejată se poate arde în doar câteva minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net