Ajutorul de încălzire. Câți români au depus până acum actele la primării ca să primească subvenția de la stat

Ultima actualizare:

    Peste 500.000 de persoane au depus până acum actele pentru ajutorul de încălzire
Peste 500.000 de persoane au depus până acum actele pentru ajutorul de încălzire

Vine iarna, iar oamenii sunt disperați că nu-și vor putea plăti facturile la căldură și energie. Astfel că mulți dintre cei care au venituri au depus deja actele pentru ajutorul de încălzire.

Peste 500.000 de cereri au fost depuse deja de către beneficiari la primării, pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece și pentru suplimentul de energie acordat pe tot parcursul anului, prin legea consumatorului vulnerabil, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.     

Persoanele singure cu venituri de până la 2.053 lei și familiile cu venituri de până la 1.386 lei de persoană beneficiază de la 1 noiembrie de aceste două forme de sprijin, dacă se adresează primăriilor pentru a le solicita.

”Împreună cu echipa Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și cu colegii mei din Ministerul Muncii, am avut o discuție cu reprezentanții Asociației Orașelor din România, pentru a ne asigura că legea va fi aplicată corect și că oamenii vor primi ajutoarele fără întârziere. Mai mult, agențiile de plăți vin în sprijinul primăriilor și al beneficiarilor prin clarificarea condițiilor și procedurilor de acordare a dreptului, iar Agenția Națională de Plăți publică și actualizează permanent, pe pagina de web, precizări privind acordarea ajutoarelor: https://bit.ly/304URzh”, a premizat Raluca Turcan.

Cine nu primește ajutor de încălzire beneficiază de compensarea facturilor la curent și gaze

Tot de la 1 noiembrie, persoanele care nu îndeplinesc condițiile de acordare a ajutorului de încălzire pe perioada sezonului rece și a suplimentului de energie prevăzute de legea consumatorului vulnerabil beneficiază de compensarea facturilor la energie electrică (în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh) și gaze naturale (cel mult 33% din valoarea componentei prețul gazului natural din contract).

O altă măsură de sprijin pentru a depăși perioada sezonului rece, deja în vigoare, este plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii casnici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net