Ai prin dulap haine pe care nu le porți? Acum le poți vinde într-un magazin virtual

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mulți români găsesc întrebuințări diverse pentru hainele care nu le mai vin. Dacă unii le aruncă, pur și simplu, alții le donează. Însă, cei care vor să recupereze ceva bani de pe urma articolelor vestimentare care le-au ușurat buzunarul le scot la vânzare pe site-urile de anunțuri. Ei bine, mai există o soluție. Un magazin virtual care preia îmbrăcăminte second hand în vederea vânzării a fost lansat de curând în România. Iată cum funcționează Remix Second Hand!

Plecând de la premisa că fabricarea unui articol vestimentar e costisitoare și implică folosirea multor resurse, în lume a apărut conceptul second hand. Produsele la mâna a doua sunt căutate de mulți oameni de pe planetă pentru gradul redus de uzură și pentru prețul mic de achiziție. Și în România fenomenul a căpătat amploare, iar azi nu există oraș în care să nu găsești cel puțin un magazin cu produse care au mai fost folosite înainte, dar care își caută noi proprietari. Dar cum ar fi dacă ți-ai putea vinde tu singur hainele pe care nu le mai poți, fără să-ți deschizi magazin second hand? Ei bine, răspunsul este Remix Second Hand, un magazin virtual care îți preia articolele vestimentare la care vrei să renunți și care se ocupă de vânzarea lor. La final te alegi cu un procent din prețul de vânzare și cu mai mult loc în dulap pentru cumpărături viitoare.

Cum funcționează Remix Second Hand

Magazinul online care îți vinde hainele de care nu mai ai nevoie s-a lansat mai întâi în Polonia, Ungaria și Grecia. Apoi a deschis filiale în Slovacia, Cehia și Bulgaria. Adminstratorii lui au găsit o cerere de îmbrăcăminte second hand și în România, motiv pentru care s-au extins. Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă vrei să-ți scoți la vânzare sau să cumperi îmbrăcăminte deja purtată este să-ți faci un cont pe site. După ce te-ai logat cu nume de utilizator și parolă poți comanda Remix Bag, o sacoșă cu dimensiuni de 68 cm x 70 cm. Aici vei introduce articolele vestimentare pe care le vei trimite prin curier, gratuit, pe adresa specificată.


    Așa arată geanta în care vei trimite îmbrăcămintea. Foto: remixshop.com
Așa arată geanta în care vei trimite îmbrăcămintea. Foto: remixshop.com

Odată transmise, hainele tale sunt primite de angajații Remix Second Hand, verificate, dezinfectate și urcate pe site în vederea comercializării. Nu orice articol vestimentar poate fi trimis prin curier, ci doar cele care aparțin mărcilor agreate de magazin. Înainte de a trimite coletul ai posibilitatea să verifici care sunt brandurile acceptate. După postarea lor pe site poți urmări statusul produselor scoase la vânzare pe site.

Ce haine poți să vinzi

Brandurile hainelor acceptate pe site sunt postate în ordine alfabetică, așa că poți oricând să verifici dacă hainele tale îndeplinesc această cerință. În plus, hainele de care vrei să te desparți nu pot fi rupte, pătate sau decolorate, murdare în zona subrațului sau cu țesătura subțiată din cauza purtării excesive. Ideea de la care s-a plecat în crearea acestui magazin este că aceste haine trebuie să fie apte în continuare pentru purtare. Nu e acceptată îmbrăcămintea cu fermoar defect, intrată la apă, corectată, cusută sau cu petice, dar nici ținutele retro, care nu sunt actuale. Mare grijă și la accesorii! De pildă, nu poți să vinzi cuiva o poșetă cu căptușeala ruptă sau cu fermoar deteriorat ori produse replică. Sunt acceptate pe site doar produse originale.

Dacă sunt acceptate în vederea comercializării, toate hainele sunt dezinfectate, călcate, fotografiate și evaluate de experți.


    Foto: Facebook/Remix Second Hand
Foto: Facebook/Remix Second Hand

Câți bani poți obține

Prețul de vânzare al unui articol vestimentar nu poate fi mai mare decât cel plătit pentru un produs nou. De aceea, pe site ai un calculator de venit, cu ajutorul căruia poți afla care e prețul estimat al articolului, comparat cu cel al unor produse similare. După scoaterea la vânzare, prețul unui articol vestimentar scade cu 5% în fiecare zi pe care o petrece în magazinul virtual. Reducerea de preț se efectuează în fiecare zi la ora 16.00. Cu cât se vinde mai repede, cu atât vei încasa mai mulți bani pe el. După vânzare vei primi în contul tău virtual un procent din prețul de achiziție. Aici, în portofelul tău virtual, banii rămân blocați pentru 21 de zile, timp în care cumpărătorul hainelor tale poate returna produsele comandate dacă nu-i vin, nu-i plac sau nu corespund cu descrierea de pe site. După expirarea celor 21 de zile poți utiliza banii din contul tău după bunul plac. Dar iată cât poți primi pentru un articol vestimentar vândut pe Remix Second Hand!

Pentru hainele care se vând cu cel mult 48,17 lei, procentul tău este de 10% din prețul de vânzare. Procentul crește odată cu prețul la care s-a vândut produsul. Iată cum:

48,18 lei – 96,36 lei: procent de 20%

96,37 – 144,55 lei: procent de 30%

144,56 – 192,75 lei: procent de 40%

192,76 – 381,42 lei: procent de 50%

361,43 – 722,87 lei: procent de 60%

Peste 722,88 lei: procent de 70%.

Cum ajung banii la tine

Odată ce produsul a fost comandat de cineva, procentul aferent prețului de achiziție ajunge în portofelul tău virtual de pe site, unde va primi statusul „în așteptare”. După 21 de zile, timp în care cumpărătorul se poate răzgândi, banii pot fi transferați în contul tău bancar, printr-o cerere la adresa de e-mail (ro@remixshop.com) sau telefonic (031/229.46.18). Dacă ai un cont PayPal, poți solicita transferul banilor acolo. Odată ce ai intrat în posesia banilor, îi poți folosi la cumpărături după cum poftești. Poate chiar pentru cumpărarea de produse second hand de pe același site. În această situație devii cumpărător și poți primi acasă, prin curier, produsele care îți plac. Livrarea se face prin Fan Courier, în orice colț al țării unde firma face livrări, iar costul livrării (13,5 lei) este suportat de tine. Poți plăti cu cardul bancar pe care l-ai înregistrat pe site, în numerar la primirea coletului sau prin contul de PayPal.


    Foto: Facebook/Remix Second Hand
Foto: Facebook/Remix Second Hand

Ce faci dacă hainele tale nu se vând

Există și posibilitatea ca hainele tale să nu fie pe placul nici unui cumpărător. În această situație ai câteva posibilități. Dacă prețul hainelor tale a ajuns atât de jos încât te doare inima să le privești cum se devalorizează, le poți cere înapoi. Însă, această facilitate nu e gratuită, ci te costă 30 de lei, achitați cu cardul bancar (Serviciul premium). Dacă nu ai nici o problemă cu acest lucru și nu le mai vrei înapoi, vei primi pe ele un preț simbolic (câțiva lei). În acest caz, articolele vestimentare ajung la reciclare.

Când prețul scade atât de mult (reducere de 60% din prețul inițial), produsul respectiv mai e disponibil pe site încă 15 zile. Dacă în aceste zile nu-l cumpără nimeni și tu nu-l revendici, el va fi eliminat de pe site.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net