Află secretul! Cum a scăpat de amendă şi de suspendarea permisului un şofer prins băut la volan

Ultima actualizare:

    Agenţii de poliţie nu i-au permis şoferului recoltarea probelor biologice la spitalFoto: "Click!"
Agenţii de poliţie nu i-au permis şoferului recoltarea probelor biologice la spitalFoto: "Click!"

Cu două veri în urmă, Teofil Iordache a condus sub influenţa alcoolului pe strada Castanilor din Vaslui. El a fost oprit de poliţişti şi, după testarea cu etilotestul, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,15mg/l alcool pur în aerul expirat. După doi ani de procese cu Poliţia Rutieră, el a câştigat în instanţă, judecătorii anulându-i amenda şi sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Conducătorii auto prinşi băuţi la volan şi a căror alcoolemie nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat sunt amendaţi şi li se suspendă dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Potrivit Codului Rutier, când valoarea alcoolemiei nu depăşeşte 0,40 mg/l de alcool pur în aerul expirat, recoltarea probelor biologice la spital se face numai la solicitarea expresă a conducătorului auto. De cele mai multe ori nu se întâmplă acest lucru, iar şoferii prinşi în abatere sunt sancţionaţi cu amendă şi li se suspendă dreptul de a conduce în baza testării cu etilotestul.

Lipsa recoltării probelor biologice a fost folosită ca scuză în procesul intentat Poliţiei Rutiere de Teofil Iordache, surprins în trafic cu o alcoolemie de 0,15 mg/l de alcool pur în aerul expirat. El a fost amendat cu 810 lei şi i s-a suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile. Colonel în rezervă şi fost director al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vaslui, Iordache a venit în faţa judecătorilor cu martori care au confirmat declaraţia acestuia potrivit căreia a solicitat în mod expres agenţilor de la rutieră să îl conducă la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vedere stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei, însă a fost refuzat.  În aceste circumstanţe, judecătorii, atât de la instanţa de fond, cât şi cea de la apel, au apreciat că şoferului “i s-a încălcat dreptul de a se supune analizelor medicale de specialitate”. 

Astfel, magistraţii i-au dat câştig de cauză, anulând amenda şi sancţiunea complementară pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net