Afacerea ilegală a vopsirii găinilor ca să pară că sunt «de țară». Ce pericol reprezintă carnea

Ultima actualizare:

    În Galați, într-o piață, câțiva comercianți vând găini vopsite galben ca să pară «de țară»Foto știrileprotv.ro
În Galați, într-o piață, câțiva comercianți vând găini vopsite galben ca să pară «de țară»Foto știrileprotv.ro

În goana după profit, mulți comercianți pun în pericol sănătatea oamenilor. Unii au fost prinși de polițiștii locali din Galați că vindeau găini colorate cu vopsea galbenă, pentru a oferi impresia că păsările sunt crescute la țară, cu hrană naturală.

Găinile cu pielea vopsită galbenă au fost descoperite într-o piață din Galați, însă majoritatea comercianților nu au vrut să recunoască nimic, mai ales la vederea camerelor de filmare. Procesul este unul foarte simplu, vânzătorii cumpără găini congelate, le decongelează, iar apoi le vopsesc galben, să pară «bio».

Specialiștii avertizează cumpărătorii cu privire la achiziționarea gîinilor vopsite deoarece există riscul îmbolnăvirii, potrivit știrileprotv.ro. Această practică toxică ar fi folosită și de alți com ercianți în mai multe zone din țară.

În prezenţa vânzătorilor, poliţiştii locali au spălat mai multe carcase de găină, pe care le-au confiscat, iar probe din apa care s-a colorat în galben urmează să fie duse la analize.

Poliția locală Galați: “Cumpăraţi găini de ţară. Nu dau cu foarte mult colorant, dar, uite, s-a îngălbenit. Găinile galbene de ţară s-au făcut albe acum.”

Poliția locală Galați: “Bine, acum are şi un pic de sânge. Dar sângele nu e galben. Găina de ţară care se decolorează.”

Afacerea ilegală a vopsirii găinilor le aduce comercianţilor profituri importante. În marile lanţuri de magazine, puii congelaţi se vând cu 6 lei kilogramul. După ce sunt “transformaţi” prin folosirea coloranţilor, preţul se dublează.

“Carnea decongelată este mult mai vulnerabilă pentru microorganisme. În momentul în care un operator ar încerca să coloreze suprafaţa cărnii, ar aduce un risc suplimentar de inoculare a unor microorganisme. Cred că măsurile trebuie luate imediat pentru că nu ştim nici dacă acel colorant galben este un colorant din zona coloranţilor admişi, nici dacă operaţia prin care ei falsifică nu aduce în mod cert o încărcare microbiană foarte puternică”, a declarat Petru Alexe, cercetător facultatea de Știință și Ingineria alimentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net