Afacere inedită! Trei orădeni au scos la vânzare aer îmbuteliat de la Stâna de Vale

Ultima actualizare:
Stâna de Vale, zona de unde provine aerul destinat îmbutelierii
Stâna de Vale, zona de unde provine aerul destinat îmbutelierii

Afacere inedită! Trei antreprenori din Oradea îmbuteliază aerul din Stâna de Vale şi îl scot la vânzare, deocamdată pe internet, în sălile de sport din România, dar şi în ţări asiatice. Întreprinzătorii bihoreni au deja distribuitori în India, Emiratele Arabe Unite, Vietnam, Thailanda, Indonezia şi Sri Lanka.

În urmă cu doi ani, Ciprian Cândea, manager de bancă, Petru Antonescu, antreprenor în domeniul construcţiilor, şi Virgil Sorin Pojoca, stomatolog şi proprietar al unei cunoscute clinici din Oradea, au demarat un proiect aparte: vând spray-uri cu aer.Cei trei au achiziţionat o linie de îmbuteliere şi au instalat-o într-o hală de lângă Oradea. Aerul este aspirat într-o cisternă cu compresoare electrice, la Stâna de Vale, apoi e transportat la hala de lângă Oradea, unde e comprimat, sub presiune, şi îmbuteliat. 

Într-un recipient cât un tub de frişcă, dotat cu mască specială, care ajută inspiraţia, intră 5 litri de aer (130 de pufuri), însă firma scoate pe piaţă şi o variantă mai mare, de 7 litri (160 de pufuri).Aerul se vinde sub denumirea de „Fresh Air from the Land of Vampires” (Aer curat din Ţara Vampirilor). Este disponibil şi în variantă „îmbunătăţită” cu uleiuri esenţiale.

Aşa arată spray-urile vândute de oamenii de afaceri din Oradea
Aşa arată spray-urile vândute de oamenii de afaceri din Oradea

Cât costă spray-uril

Astfel, amatorii pot cumpăra Sensitivity Mist (cu uleiuri esenţiale de muşeţel, cuişoare şi cajeput - o plantă înrudită cu arborele de ceai), Exotic Citrus Mix (cu uleiuri esenţiale de lămâi, mentă, portocal sălbatic), Oriental Spicy Mist (portocal sălbatic, scorţişoară şi eucalipt) şi Zen Yourself (lavandă, mirt şi tămâie).  Preţul spray-urilor e cuprins între 14,99 dolari (63 de lei) - 130 inhalaţii şi 16,99 dolari (72 de lei) - 160 de inhalaţii. Practic, o gură de aer curat din Stâna de Vale costă aproximativ 50 de bani. 

Buteliile cu aer se vând deja pe pagina transylvaniair.com, dar şi pe site-urile consultanţilor în nutriţie, antrenorilor profesionişti de fitness şi cluburilor de sporturi extreme. Aerul îmbuteliat ar fi bun pentru combaterea stresului, a extenuării, a alergiilor, a oboselii musculare şi pentru creşterea rezistenţei, scrie adevărul.ro.


    Aşa arată spray-urile vândute de oamenii de afaceri din Oradea
Aşa arată spray-urile vândute de oamenii de afaceri din Oradea

Potrivit specialiştilor, Stâna de Vale este recunoscută încă din perioada interbelică pentru proprietăţile curative ale aerului puternic ionizat, recomandat în tratamentul asteniilor, al unor dereglări endocrine şi respiratorii. Supranumiţi şi „vitaminele aerului”, ionii negativi stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale. 

Au lansat şi produse dermato - cosmetice

Aerul îmbuteliat nu e singura afacere lansată de cei trei întreprinzători. Cu ajutorul unor medici şi biochimişti orădeni, ei au lansat o linie de dermato-cosmetice sub brandul Synergy Therm, ce are ca ingrediente apa termală din Băile Felix şi argintul coloidal. Creme, măşti pentru faţă, loţiuni şi geluri pentru îngrijirea zilnică şi anti-îmbătrânire – toate aceste produse au fost preparate de specialişti în domeniu şi sunt deja pe piaţă. Cele mai căutate sunt apa termală îmbuteliată, un produs cu efecte antiinflamatoare şi calmante, şi un spray de gură, pentru igiena gingiilor şi a mucoasei orale.  

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net