Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia este scăpată de sub control în România. Carantina e o făcătură”

adrian-streinu-cercel.jpg

adrian streinu cercel
Dr. Adrian Streinu-Cercel
foto: Inquam Photos

Medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balş”, consideră că pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România, iar carantina impusă de autorităţi nu are nicio eficienţă în acest moment.

Streinu-Cercel, despre pandemia de COVID din România

Adrian Streinu-Cercel susţine că în urmă cu trei luni ar fi trebuit efectuată o testare în masă şi izolaţi cei infectaţi. „Noi nu suntem utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. 

Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Antena 3.

Adrian-Streinu Cercel: „Carantina e o făcătură”

Directorul Institutului „Matei Balş” susţine că în România carantina este „o făcătură”. „Carantinare înseamnă «nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (…) până când focarul nu e închis”, spune Adrian Streinu-Cercel. 

„Pandemia este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus.

Guvernul nu ne protejează. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire”, a adăugat acesta. 
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1