Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru din comisia anti-COVID. Va fi înlocuit de Adriana Pistol

Ultima actualizare:

    Prof.dr. Adrian Streinu Cercel vorbeşte despre varicelăfoto: arhivă Adevărul
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel vorbeşte despre varicelăfoto: arhivă Adevărul

Șeful Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății, doctorul Adrian Streinu Cercel, a fost demis de ministrul Nelu Tătatru. El va fi înlocuit de șefa de la Institutul Național de Sănătate Publică, Dr. Adriana Pistol. Ministrul a luat această decizie deoarece nu a putut fi de acord cu planul de izolare totală a cetățenilor.

Demisia lui Cercel a fost făcută prin ordin de ministru. Vicepreședintele comisiei este profesorul Alexandru Rafila, iar din acest grup mai fac parte încă 11 medici. 

”Confirm că astăzi conducerea Ministerului Sănătății a decis  modificarea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialiști in boli infecțioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum și înlocuirea prof.dr.Adrian Streinu Cercel din funcția de președinte al acestei comisii”, a transmis, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

De altfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timişoara, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din fruntea Comisiei anti-covid din Ministerul Sănătăţii.

”Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, le gândim, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus, gândim şi oportunităţi, dar nu pot fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri, dar decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii. I-am comunicat şi dânsului acest lucru, în comisia ştiinţifică de la nivelul ministerului ne mai făcând parte şi ne mai fiind nici preşedinte. Nu a obiectat”, a declarat NeluTătaru.

De asemenea, ministrul a precizat că locul profesorului Streinu Cercel a fost luat de către Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani.

Totodată, premierul Ludovic Orban, întrebat dacă se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, după propunerile pe care le-a făcut în legătură cu carantinarea persoanelor vârstnice, a declarat, joi, că documentul cuprinde ”lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri”.

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care furnizează Ministerului Sănătăţii expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

Citește și:

De unde a luat doctorul Adrian Streinu numele de Cercel. Povestea din spatele numelui celebru

Adrian Streinu-Cercel, 5 gafe monumentale în perioada pandemiei de coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net