Adrian Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe străzi. Insitutul Matei Balş este plin”

streinu-cercel.jpg

Adrian Streinu Cercel: „Acest virus se plimbă pe stradă”
Foto: Digi 24

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, a avertizat că suntem pe o pantă ascendentă în privinţa numărului de cazuri de COVID-19.

Adrian Streinu Cercel a subliniat că Institutul pe care îl conduce este plin, la fel şi secţia de Terapie Intensivă, transmite Antena 3. Acesta atrage atenţia că este posibil să ajungem la 2.000 de cazuri de COVID pe zi dacă populaţia nu respectă regulile de distanțare socială.

Adrian Streinu Cercel, despre cazurile de coronavirus care sunt în creștere

„După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România.

Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri.

Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă. Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă”, a explicat Streinu Cercel.

Acesta a făcut precizările respective în contextul în care mai mulţi români au protestat în Piața Constituției împotriva faptului că elevii sunt obligați să poarte măști de protecție în școli. Manifestanţii au strigat „Jos masca!” şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Lăsaţi copiii să respire”, „Fără botniţă”, „Testați, nu ne sufocați”, „Masca ucide”.

„Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1