Adolescentul din Iași care și-a ucis prietena, 15 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Diana a fost ucisă din gelozie de un puști de 16 ani
Diana a fost ucisă din gelozie de un puști de 16 ani

Adolescentul acuzat că și-a sugrumat prietena de 16 ani cu un colier din plastic, în Parcul Copou din Iași, a fost condamnat, miercuri, la executarea unei pedepse de 15 ani. Fapta s-a petrecut la sfârșitul lunii februarie, iar sentința nu este definitivă.

Magistrații Tribunalului Iași l-au condamnat pe Eduard Perju, în vârstă de 17 ani, la executarea unei pedepse educative de 15 ani într-un centru de detenție, pentru omor calificat cu premeditare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

De asemenea, Tribunalul Iași a dispus ca adolescentul, în prezent arestat preventiv și încarcerat la Penitenciarul pentru Minori și Tineri Tichilești, să fie plasat în arest la domiciliu până la o decizie definitivă a instanței.

”Dispune punerea de îndată în libertate, dacă nu este arestat în altă cauză, a inculpatului minor Perju Eduard Ionel Adrian, de sub puterea mandatului de arestare preventivă emis în 2 martie 2015 de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași, măsură ce a fost prelungită și, ulterior, menținută. […] Dispune luarea faţă de inculpatul Perju Eduard Ionel Adrian a măsurii preventive a arestului la domiciliu”, se menționează în minuta instanței.

Această decizie a magistraților vine în urma unui recurs în interesul legii publicat, în luna aprilie, în Monitorul Oficial, completat cu obligativitatea instanței de a dispune doar măsuri de natură educativă minorilor, conform Codului Penal.

”La momentul soluţionării în primă instanţă a acţiunii penale, prin pronunţarea unei măsuri educative, indiferent de natura acesteia, măsura arestării preventive, luată anterior faţă de inculpatul minor, încetează de drept, iar instanţa dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului minor arestat preventiv”, se arată în recursul în interesul legii.

Adolescenta Diana Elena G., în vârstă de 16 ani, a fost găsită moartă, în 28 februarie, în Parcul Copou din Iaşi, de către trecători care au sunat la 112. Echipajul medical care a ajuns la fața locului a încercat fără succes să o resusciteze pe fată, care avea urme de strangulare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Iași, care au preluat ancheta în acest caz, au stabilit că adolescenta a fost sugrumată de către iubitul ei, atunci în vârstă de 16 ani, cu un colier din plastic folosit pentru strângerea capacelor roților de mașini, iar crima ar fi fost premeditată.

Anchetatorii spuneau că băiatul bănuia că fata l-ar înșela și a chemat-o în parc, la o întâlnire, cei doi așezându-se pe o bancă. Ulterior, adolescentul i-ar fi spus fetei să se întoarcă, pentru că are un cadou pentru ea, moment în care ar fi sugrumat-o cu colierul din plastic, ce avea un mecanism care se blochează, fiind imposibil de dat jos fără a fi tăiat.

În 1 martie, băiatul, Eduard Adrian Perju, a fost audiat de procurori și polițiști, el recunoscându-și fapta și fiind reţinut. Adolescentul a fost supus și unei expertize psihiatrice realizată de o comisie pentru minori a Institutului de Medicină legală (IML), la Institutul de Psihiatrie Socola.

Fata era elevă în clasa a IX-a la Liceul "Dimitrie Cantemir" din Iași, era olimpică la limba română, iar profesorii o descriau ca fiind "un copil voios, mereu cu mâna sus la ore".

Băiatul era elev la Colegiul Tehnic "Mihail Stuza" din Iași şi, conform reprezentanților școlii, în primul semestru din anul școlar 2014-2015 a avut două corigențe și nota scăzută la purtare din cauza numărului mare de absențe

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net