Admiterea la liceu 2019. Au început probele de aptitudini

Ultima actualizare:

    Elevii de clasa a VIII-a care au învățat în clase sportive, de arte sau limbi străine pot fi admiși la un liceu de profil dacă promovează probele de aptitudini ce se desfășoară în aceste zileFOTO: adevarul.ro
Elevii de clasa a VIII-a care au învățat în clase sportive, de arte sau limbi străine pot fi admiși la un liceu de profil dacă promovează probele de aptitudini ce se desfășoară în aceste zileFOTO: adevarul.ro

Elevii de clasa a VIII-a care au învățat în clase sportive, de arte sau limbi străine pot fi admiși la un liceu de profil dacă promovează probele de aptitudini ce se desfășoară în aceste zile. Rezultatele le vor afla pe 20 mai.

De aceste rezultate depinde admiterea la un liceu vocațional. Mii de elevi au început probele de aptitudini. Probele sunt programate pentru perioada 15 - 17 mai 2019.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limbă modernă și maternă, înscrierile s-au făcut în zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai 2019.

Circa 15.000 de elevi din clasele a VIII-a s-au înscris la probele de aptitudini, iar rezultatele de la aceste probe îi vor ajuta să studieze la un liceu vocațional.

Sunt programate probe la limbile maghiară, germană, italiană, engleză, franceză, spaniolă, probe de arte vizuale, probe sportive, muzică, balet, actorie, teologie.

Rezultate probe de aptitudini

Rezultatele se afişează în ziua de 20 mai 2019.

Contestaţiile, în cazul în care metodologia permite, se depun în data de 20 mai 2019.

Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, se face în data de 24 mai 2019. Absolvenţii care au promovat probele de aptitudini la liceele / clasele din învăţământul vocaţional sunt admişi pe locurile pentru care au susţinut testele /probele astfel:

a. în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, calculate conform art. 8 din Metodologia de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor de aptitudini se face prin note;

b. în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor se face pe bază de calificativ : admis / respins.

Pentru profilul artistic, sportiv, militar, teologic şi la specializarea filologie de la liceul Waldorf, aprecierea probelor se face prin note.

Candidaţii declaraţi respinşi la probele de aptitudini sau care nu au fost admişi la liceele vocaţionale din lipsă de locuri, în data de 4 iulie 2019 ridică fişele de înscriere de la secretariatele liceelor la care au susţinut probe de aptitudini, le depun la şcolile gimnaziale pe care le-au absolvit şi în perioada prevăzută de calendarul admiterii, completează opţiuni la școala gimnazială pe care au absolvit-o. Aceşti candidaţi participă la repartizarea computerizată, din 12 iulie.

Citește și Cum să iei note mari la examenele de Evaluare națională și Bac 2019

Citește și Bacalaureat 2019. Cum să te pregătești cu trei luni înainte examen

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net