Admitere liceu 2020. Joi începe completarea fișelor cu opțiuni

Ultima actualizare:

    Între 2 și 8 iulie, elevii care dau admiterea la liceu 2020 trebuie să completeze fișele cu opțiuni
Între 2 și 8 iulie, elevii care dau admiterea la liceu 2020 trebuie să completeze fișele cu opțiuni

Procesul de admitere la liceu 2020 a început miercuri cu ierarhizarea elevilor care au dat examenul de Evaluare Națională și continuă joi cu completarea fișelor cu opțiuni. Ultima zi dedicată acestei etape este 8 iulie.

Potrivit calendarului oficial al Admiterii la liceu 2020, între 2 și 8 iulie elevii, alături de părinți și diriginți vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.

Procedura pentru admiterea la un liceu din alt județ

Absolvenţii care doresc să participe la admitere într-un alt judeţ vor completa fişele de înscriere în aceeaşi perioadă, 2 - 8 iulie, fie la unitatea de învăţământ de provenienţă, fie vor transmite electronic opţiunile la unitatea de învăţământ absolvită sau, doar în situaţii excepţionale, la centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să participe, potrivit Ministerului Educației.Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.Între momentul validării fişei şi repartizarea computerizată, fişele sunt centralizate în bazele de date judeţene şi de aici în baza de date naţională de la Ministerul Educaţiei.

Admitere liceu 2020. Cum se face repartizarea computerizată

Fiecare specializare are un cod unic, pe care elevii și părinții le vor afla la școală. Ei trebuie să completeze codurile specializărilor pentru care optează, în ordinea preferințelor. După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune, potrivit ghidului de admitere. Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Admitere liceu 2020. Calendarul oficial

  • Miercuri, 1 iulie, s-a publicat ierarhia la nivel județean și pe București a elevilor care au susținut examenul de Evaluare Națională 2020.
  • Calendarul oficial al admiterii la liceu 2020 continuă cu intervalul 2-8 iulie, când elevii vor trebui să completeze fișele cu opțiuni pentru repartizarea computerizată la licee. Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă elevii și trebuie să-l facă corect. Dacă fac greșeli, acestea I-ar putea costa extrem de scump. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic. Absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioadă, 2-8 iulie 2020, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe.
  • Pe 6 iulie are loc repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi și pe locurile distinct alocate candidaților cu CES (cerințe speciale).
  • 8 iulie este termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată.
  • Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor.
  • Între 13-20 iulie se depun și se transmit dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
  • Între 22-24 iulie are loc rezolvarea de către comisia de admitere județeană a situațiilor soeciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Calculul mediei de admitere la liceu 2020 se face astfel:

MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a.

Procesul de admitere la liceu 2020 continuă azi cu completarea fișelor cu opțiuni. Ultima zi dedicată acestei etape este 8 iulie, iar candidații ăși ales specializarea alături de părinți și ajutațiu de diriginții claselor a VIII-a.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net