Adio gratuitate pe tren pentru toți studenții! Ce soluții a găsit ministrul Eugen Teodorovici

Ultima actualizare:

    Studenții pleacă în gașcă cu trenul în diferite zone ale țării
Studenții pleacă în gașcă cu trenul în diferite zone ale țării

Lovitură grea pentru unii studenți! Mulți dintre ei ar putea să nu mai beneficieze de gratuitatea la CFR. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că vrea să limiteze această facilitate.

Limitarea numărului de călătorii gratuite, acordarea lor doar studenților care au până în 26 de ani fără restanțe sau repetențe. Acestea ar putea fi criteriile după care tinerii vor mai vedea bilete la liber la CFR.

Anunțul a fost făcut ieri, 15 iulie, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. ”Înainte de adoptarea unei decizii vor avea loc discuții cu asociațiile studenților”, a precizat Teodorovici. Gratuitatea pe tren a fost discutată ieri și în CEx PSD, după cum a spus chiar premierul Viorica Dăncilă.

Studenții merg gratuit cu trenul de anul trecut

De la 1 mai 2018, studenţi, masteranzi şi doctoranzii, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la tren, la clasa a-II-a. De atunci, s-a iscat un adevărat scandal, din cauza faptului că CFR oamenii care plătesc bilete nu mai au locuri în tren.

CFR se confruntă cu o criză de vagoane și nu puține au fost cazurile când oamenii s-au înghesuit ore-n șir pe culoarele garniturilor sau chiar au rămas pe jos.

În prezent, orice student care face rezervare online sau se prezintă direct la ghieșu primește bilet fără bani. La controlul din tren, acesta prezintă biletul de călătorie, legitimația de student și actul de identitate.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net