Adeverința medicală pentru intrarea în comunitate și avizul epidemiologic, obligatorii pentru elevi și preșcolari

Ultima actualizare:

    Anul școlar 2020-2021 începe la 14 septembrie. Până pe 10 septembrie fiecare unitate de învățământ va decide scenariul după care vor învăța eleviiSursa foto: Shutterstock
Anul școlar 2020-2021 începe la 14 septembrie. Până pe 10 septembrie fiecare unitate de învățământ va decide scenariul după care vor învăța eleviiSursa foto: Shutterstock

Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar, a precizat miercuri Ministerul Sănătății, la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru mai spun că nu au în vedere, în acest moment, renunțarea la obligativitatea prezentării acestor documente. Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, motivând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.

Potrivit Ministerului Sănătății, citat de Hotnews.ro documentele mwedicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

"În conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

a) adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate,

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate."

Adeverinţa medicală se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:

Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară, într-o emisiune televizată, că a trecut ceva timp de când copiii nu au fost evaluați din punct de vedere al sănătății, situație în care "ar trebui să avem un efort comun în care să știm că ei vor merge în siguranță către școală și ceilalți elevi unde vor merge (la școală) se vor simți în siguranță".

Citește și:

Deschiderea școlilor. La câte cazuri de Covid-19 se suspendă cursurile într-o unitate de învățământ

Monica Anisie: „Aproximativ 80% dintre școli, pregătite de deschidere”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net