Adeverința medicală pentru înscrierea la școală. Ce informații conține și unde o găsești pe Internet

elevi-in-banci.jpg

Elevi în bănci
Adeverința medicală de înscriere în colectivitate trebuie completată de medicul de familie
Sursa foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Modelul adeverinței medicale pentru înscrierea la școală, în anul școlar 2020-2021 a fost transmisă de către Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor de sănătate publică din București și țară. Uite ce informații conține și unde o găsești pe Internet!

Ministerul Sănătății a transmis către Direcțiile de sănătate publică din țară modelul de adeverință medicală pe care elevii trebuie să o obțină de la medicul de familie, înainte de începerea noului an școlar. Adeverința se poate descărca de pe Internet sau o găsești la cabinetul medicului pediatru sau al medicului de familie.

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală. Când se eliberează

Adeverinţa medicală pentru înscrierea în colectivitate se eliberează în următoarele situații:

  • La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ - se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul;
  • La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar - se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea;
  • La transferul elevului într-o altă unitate şcolară - se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă.
  • adeverinta.jpg

    Adeverință de intrare în colectivitate
    Direcțiile de Sănătate publică au primit modelul adeverinței de intrare în colectivitate

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală. Cum se completează

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală are trei pagini A4 și trebuie să conțină informații precum unitatea sanitară unde s-a efectuat evaluarea, numele și prenumele copilului, sexul, vârsta, adresa, instituția la care dorește să se înscrie, numele și prenumele părinților sau tutorelui. Medicul va completa cu informații despre antecedentele patologice ale copilului, despre anumite alergii alimentare, despre anumite medicamente pe care copilul le primește pentru afecțiuni cronice. El trebuie trebuie să fie cu toate vaccinările la zi. De asemnenea, în adeverință se trec înălțimea copilului, greutatea, indicele de masă corporală, presiunea arterială și informații referitoare la dentiție. Medicul va trebui să noteze informații despre starea generală de sănătate a preșcolarului sau școlarului: dacă este normal din punct de vedere pulmonar, cardiovascular, abdominal, dacă are un limbaj dezvoltat normal, dacă are un comportament adecvat vârstei și este dezvoltat psihologic normal.

În adeverință se notează dacă cel mic aude bine, vede bine sau, dimpotrivă, prezintă anumite deficiențe de auz sau vedere. Adeverința se semnaeză și se parafează de către medicul de familie.

Adeverința medicală pentru înscrierea la școală poate fi descărcată de pe internet AICI.


 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5