Actorul Claudiu Bleonț a pierdut primăria din Beliș în fața fostului primar condamnat pentru dare de mită

claudiu-bleont.jpg

Claudiu Bleonț
Decizie halucinantă a locuitorilor din Beliș: Claudiu Bleonț pierde primăria comunei în fața unei persoane certate cu legea
Sursa foto: Adevărul

Claudiu Bleonț a pierdut primăria din Beliș, județul Cluj, în fața fostului edil condamnat definitiv pentru dare de mită. Îndrăgitul actor a convins doar 154 de persoane să-l voteze.

Cunoscutul actor Claudiu Bleonț, care a candidat la postul de primar al comunei clujene Beliș pe listele PNL, a pierdut în fața fostului edil, Viorel Matiș, reprezentant PSD. Potrivit publicației actualdecluj.ro, Bleonț a fost votat de doar 154 de persoane, în condițiile în care la urne s-au prezentat 841 de alegători. Prezența la vot a fost de 73%, pe listele electorale fiind înscriși 1182 de cetățeni. 

Claudiu Bleonț: „Mulțumesc, Emil Boc!” 

În campania electorală, Beonț îi mulțumea lui Emil Boc pentru sprijin și îi îndemna pe cetățeni la vot: „Când cel mai performant primar din România, la nivel de oraș mare, îți oferă sprijinul său, asta nu poate să însemne decât un singur lucru: că proiectele gândite pentru comuna Beliș sunt valoroase și că, în echipă, pot fi realizate. Așa că îi mulțumesc sincer lui Emil Boc pentru toată susținerea, pentru disponibilitatea de a mă sfătui – Emil am atâtea de învățat de la tine și o voi face spre binele sătenilor comunei Beliș, și pentru că mi-a arătat că atunci când lucrezi în echipă nimic nu este imposibil. Așa că oameni buni haideți la vot pe 27 septembrie. Haideți să facem împreună din Beliș mândria și nu rușinea Clujului”, scria înainte de vot Bleonț pe contul său de Facebook. 

viorel-matis.jpg

Primar Viorel Matiș
Primarul comunei clujene Beliș, Viorel Matiș, condamnat pentru că a vrut să mituiască un jurnalist
Sursa foto: Facebook

Viorel Matiș, primarul din Beliș, a vrut să mituiască un jurnalist 

Revoltător nu este faptul că actorul a pierdut alegerile, ci un alt aspect: fostul și actualul primar a fost condamnat definitiv, în urmă cu câteva zile, de instanța curții de Apel Cluj, pentru dare de mită. În primăvara lui 2018, acesta a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un reporter al unei publicații locale - Info Huedin. Edilul încerca astfel să-i convingă pe jurnaliști să nu mai scrie despre neregulile făcute de el în localitatea unde era primar, în Beliș. Pentru această faptă, el a fost condamnat anul trecut, de către judecătorii Tribunalului Cluj, la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunității și un termen de încercare de doi ani. Decizia de atunci a fost atacată cu apel, însă fără succes, iar acum câteva zile a venit decizia finală. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1