Actorul Bogdan Stanoevici, în comă. S-a tratat de COVID, dar a luat altă infecție din spital

bogdan-stanoevici-facebook.jpg

Actorul și politicianul Bogdan Stanoevici, internat în stare gravă
foto: Facebook

Actorul și politicianul Bogdan Stanoevici se află în comă, internat la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Capitală. Informația a fost confirmată de senatorul Diana Șoșoacă.

Actorul Bogdan Stanoevici (62 de ani), fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și fost candidat la Președinția României, în 2019, este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din București. Inițial a fost depistat cu COVID-19, dar starea sănătății sale s-a agravat din cauza unei infecții nosocomiale căpătată în spital, anunță dcnews.ro. Informația a fost confirmată și de senatorul Diana Șoșoacă, în direct la România TV.  ”Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se află în comă de aseară (n.r. sâmbătă). A luat o infecție nosocomială... Copilul lui a venit deja din Franța. Deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie”, a declarat Diana Șoșoacă. 

Bogdan Stanoevici, împotriva măștii de protecție

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus pentru că este ”sănătos”. Actorul a mai spus că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative. ”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici, potrivit Agerpres.

Cine este Bogdan Stanoevici

Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din Capitală. În mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, dar s-a întors în România după 22 de ani, în anul 2011. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015, conform Agerpres. În februarie 2020 a fost demis din funcția de manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Legat de cinematografie, în dreptul numelui său sunt trecute următoarele titluri: "Cel ales" (2015), "Portretul luptătorului la tinerețe" (2010), "Boeing, Boeing" (2013), Tridentul nu răspunde (1980).

 

Loading...
 
 

Citește și