8 lucruri inedite despre candidaţii la Cotroceni

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă  (55 de ani) – 1,65 m Zodia: Săgetător; Klaus Iohannis  (60 de ani) – 1,92 m Zodia: Gemenifoto: INQUAM_Photos
Viorica Dăncilă (55 de ani) – 1,65 m Zodia: Săgetător; Klaus Iohannis (60 de ani) – 1,92 m Zodia: Gemenifoto: INQUAM_Photos

Duminică mergem la vot pentru a alege preşedintele pentru următorii 5 ani. În campanie, Klaus Iohannis (60 de ani) şi Viorica Dăncilă (55 de ani) şi-au impresionat susţinătorii cu personalităţile lor complet diferite, cu strategii de campanie agresive şi cu promisiuni pentru un viitor mai bun. Iată 8 lucruri personale despre finaliştii cursei pentru Cotroceni!

Ce salarii au?

La începutul anului, încă de la 1 ianuarie, au fost majorate salariile demnitarilor. Astfel, leafa lunară a lui Klaus Iohannis a crescut de la 22.800 lei, în decembrie 2018, la 25.000 lei, în 2019. Salariul Vioricăi Dăncilă a ajuns la 24.000 de lei pe lună, la fel ca lefurile lui Liviu Dragnea (pe când era preşedintele Camerei Deputaţilor), Călin Popescu Tăriceanu (fostul şef al Senatului) şi Patriarhul Daniel. 

Câţi copii au candidaţii? În ciuda faptului că şi-au ales profesia de dascăl din dragostea pentru copii, Klaus şi Carmen Iohannis nu au avut parte de nici un moştenitor. Nici Viorica şi Cristinel Dăncilă nu au fost dăruiţi de soartă cu moştenitori, dar l-au adoptat pe Victor pe care l-au crescut ca pe propria odraslă. 

Care e culoarea naturală a părului?

În ciuda insinuărilor, Klaus Iohannis nu îşi vopseşte părul pentru a masca firele albe, susţin surse din apropierea liderului de la Cotroceni. Atât el, cât şi Viorica Dăncilă au părul şaten, dar liderul PSD preferă să îl vopsească blond şi să îl coafeze într-o manieră clasică.

Care sunt sporturile preferate?

Klaus Iohannis a recunoscut că este un mare amator de tenis de câmp şi că profită de venirea iernii pentru a schia. Nu se dă înapoi nici de la jogging sau plimbări cu bicicleta. Viorica Dăncilă a jucat ping pong cu fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici, în vară, şi săptămâna trecută, la Buzău, a jucat şah cu pensionarii.

Căror zodii le aparţin?

În mod ironic, Săgetătorul Dăncilă este extrem de compatibil cu Geamănul Iohannis din punct de vedere sentimental. Chiar dacă sunt adversari politici înverşunaţi, pentru reprezentanţii ambelor zodii luna noiembrie vine cu realizări profesionale şi îndeplinirea unor proiecte la care lucrează de mult timp.

Ce maşini conduc?

Conform declaraţiilor din spaţiul public, Klaus Iohannis este un mare fan al maşinilor de viteză nemţeşti, având în garaj un BMW. Viorica Dăncilă preferă tot o maşină germană, dar care are un profil mai ”de familie”. Este vorba de un Volkswagen Passat, din anul 2014. 

Ce studii au?

Iohannis a absolvit Colegiul Naţional ”Samuel von Brukenthal”, din Sibiu şi apoi Universitatea Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, Facultatea de Fizică. Viorica Dăncilă şi-a luat licenţa la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti şi între 2004-2006 a absolvit Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, din Bucureşti.

Ce urmăreşte fiecare candidat?

O victorie cu peste 65% l-ar legitima şi mai mult pe Iohannis în confruntarea cu PSD. Practic, la scurt timp după victorie, noul preşedinte ar putea să vină să vorbească celorlalte partide de anticipate, ca urmare a evoluţiilor politice din ultimele şase luni, au precizat pentru „Adevărul” surse liberale. În schimb, pentru candidatul PSD Viorica Dăncilă miza este procentul pe care va reuşi să-l scoată duminică. Surse politice din PSD au precizat că orice procent care va depăşi 35% ar însemna o performanţă foarte mare şi menţinerea ei la şefia PSD.

Președintele sârb, cel mai înalt din lume

Sârbii pot spune cu mândrie că liderul lor îi privește de sus pe toți omologii săi. Aleksandar Vucic, în vârstă de 49 de ani, are o înălțime impresionantă de 1,99 de metri și nu trece neobservat de la nici o întâlnire la nivel înalt. Suntem mândri să spunem că pe locul secund se află Klaus Iohannis (60 de ani) care are o înălțime de 1,92 de metri. La polul opus, printre cei mai scunzi președinți din lume este liderul irlandez Michael D. Higgins (78 de ani) cu o înălțime de 1,63 de metri, cu un centimetru mai scund decât Viorica Dăncilă, cel de al doilea canditat al României pentru funcție supremă în stat. Istoria a consemnat faptul că Nicolae Ceaușescu (1918-1989) a fost unul dintre cei mai scunzi șefi de state din lume, având doar 1,68 metri înălțime. Însă nici Ion Iliescu (89 de ani) nu a excelat la acest capitol, având doar 1,70 metri. El a fost urmat în funcție de Emil Constantinescu (80 de ani) care are o înălțime de 1,78 m și de Traian Băsescu (68 de ani), care are 1,75 metri înălțime. 

Totul despre votul de duminică

  • La votul de duminică sunt așteptați la urne peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot, pentru aceștia fiind deschise aproape 19.000 de secții în România și în diaspora. 
  • Secţiile de votare din ţară se vor deschide duminică, la ora 7.00 dimineaţa, iar cetăţenii cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunile până la ora 21.00. Toţi românii care au împlinit 18 ani şi au un act de identitate valabil vor putea să-şi exercite dreptul de vot la alegerile prezidenţiale. 
  • Românii din străinătate care nu au optat pentru votul prin corespondenţă pot vota la oricare din secţiile de votare organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării. Votul în diaspora a început ieri, la ora 12.00. Sâmbătă și duminică programul de vot pentru secțiile din străinătate este între 07.00 și 21.00. 
  • Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot, anunţă MAE. Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21.00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot. Alegătorii aflaţi în situaţiile de mai sus pot vota până cel mult la ora 23.59.
  • Pot vota la alegerile prezidenţiale cetăţenii români care au vârsta de cel puţin 18 ani, dacă această vârstă a fost împlinită până în ziua alegerilor inclusiv;  nu au fost puşi sub interdicţie sau nu li s-a interzis exercitarea dreptului de vot, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă.
  • La cererea alegătorilor netransportabili, preşedintele secţiei de votare poate aproba ca o echipă formată din cel puţin 2 delegaţi să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea „VOTAT” şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a putea vota.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net