6 motive pentru care să cumperi un brad artificial pentru Crăciun

Ultima actualizare:

    Prețurile brazilor artificiali sunt pentru toate buzunarele
Prețurile brazilor artificiali sunt pentru toate buzunarele

Marile magazine, dar și cele online sunt pregătite deja pentru Crăciun! Rafturile sunt doldora cu decorațiuni specifice, iar oferta brazilor artificiali este foarte variată. Nici nu știi la care să te oprești! Dacă aveți în plan ca, în aces an, să renunțați la bradul natural în schimbul unuia artificial, Click! vă arată care sunt avantajele unui brăduț din plastic și la ce prețuri îl găsiți în magazine.

Anul trecut, aproape 61.000 de brazi naturali au fost tăiați pentru a fi scoşi la vânzare în perioada Crăciunului.

“Din nefericire, ne confruntăm de ani de zile cu un asalt criminal asupra pădurilor României. Şi aici nu mă refer doar la celebra cherestea, care se exportă zi de zi, ci mai ales la perioada Crăciunului, când zeci de mii de brazi sunt tăiaţi pentru a fi folosiţi de români maximum două săptămâni. Sunt adeptul păstrării obiceiurilor creştine, a datinilor, însă toate acestea trebuie păstrate la nivel de simbol. Dacă ne putem bucura de un brad, o putem face şi cu unul artificial sau, dacă tot vrem să vedem un brad natural, putem să mergem să ne bucurăm de el în mediul lor natural”, a declarat Daniel Henegariu, directorul ManiaMall.ro, care a lansat campania de responsabilizare socială “Crăciunul în stil eco”, prin intermediul căreia scoate la vânzare în mediul online peste 3.500 de brazi artificiali.

Daniel Henegariu ne mai spune care sunt avantajele unui brad artificial:

1. Economişteşti bani şi reprezintă o investiţie pe termen lung. “Preţul unui brad artificial variază, de regulă, între 50 şi 150 de lei, în funcţie de mărime. În schimb, varianta artificială a bradului are aproximativ acelaşi preţ, însă poate fi folosit foarte mulţi ani de acum încolo şi include deja un stativ”, spune Henegariu.

2. Design mult mai variat. Partea bună a bradului artificial este că poate fi pus la vânzare sub diverse forme, în diverse culori, iar acest lucru nu poate decât să-i bucure pe cei mici.

3. Nu se usucă şi nu fac mizerie în locuinţă. La temperatura camerei, brazii naturali se usucă, lăsând în urmă sute de „ace” pe covor și în toate ungherele camerei. Această problemă nu există la brazii artificiali.

4. Sunt uşor de montat. “Bradul natural este destul de greu de montat deoarece baza lui trebuie şlefuită, astfel încă să încapă perfect în stativ. Dacă este tăiat prea mult sau prea puţin, există pericolul ca bradul să se destabilizeze şi să-i rănească pe cei aflaţi în preajma lui. Bradul artificial vine direct cu un stativ, este foarte bine fixat şi astfel pericolul de accident este evitat din start”, mai precizează Daniel Henegariu.

5. Simplu de depozitat. Brazii artificiali sunt compacţi şi pot fi împachetaţi mult mai uşor decât un brad natural. După trecerea Sărbătorilor de Iarnă, bradul artificial se strânge uşor şi poate fi depozitat în garaj, balcon, beci sau în pod. Nu ocupă mult loc şi ne putem bucura de el şi la anul.

6. Este mult mai ecologic şi contribuie direct la protejarea pădurilor. “Cel mai puternic argument este protejarea pădurilor. Dacă această cerere a brazilor naturali va scădea, automat şi numărul brazilor tăiaţi va scădea. Totul ţine de noi, de cât de mult ne dorim să protejăm natura şi să alegem varianta ecologică. Bucuria unui copil poate fi înlocuită cu plimbări la munte, cu dragoste din partea celor dragi, nu prin distrugerea naturii. Pentru noi, două săptămâni de aşa-zisă bucurie în preajma unui brad natural, costă enorm natura, efect care poate fi ireversibil, iar preţul ignoranţei îl vor plăti tot copii noştri”, încheie Daniel Henegariu.

Iată cât costă brazii artificiali, anul acesta!

# Selgros: de la 99 de lei (90 cm), la 299 lei (180 cm);

# Ikea: de la 99,90 lei la 330 lei;

# Metro: de la 89,99  (180 cm) la 1.999 de lei (500 cm);

# Kaufland: de la 89,99 lei (120 cm) la 169,90 lei (210 cm);

# ManiaMall.ro: de la 45,99 lei (80 cm, plus suport cadou), până la 85,99 lei (100 cm, plus suport cadou); brad alb – 49 lei, 80 cm, plus suport cadou;

# emag.ro: de la 6,90 lei (30 cm), la 4.510 lei (400 cm);

# okazii.ro: de la 99 de lei (210 cm), la 2.300 de lei (400 cm).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net