6 cazuri de coronavirus confirmate în România. Un bărbat de 71 de ani a fost testat pozitiv

Ultima actualizare:

    Un bărbat de 71 de ani din Suceava, întors din Italia, a fost infectat cu coronavirus Foto: arhivă Click!
Un bărbat de 71 de ani din Suceava, întors din Italia, a fost infectat cu coronavirus Foto: arhivă Click!

O persoană de 71 de ani din Suceava a fost depistată pozitiv cu coronavirus miercuri, 4 martie, iar numărul total de cazuri a ajuns astfel la şase persoane.

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, care va fi transferată la Iaşi pentru a primi îngrijiri.

Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că bărbatul are și alte probleme de sănătate. O anchetă epidemiologică va fi făcută, iar pasagerii din autocarul cu care bărbatul testat pozitiv s-a întros în România vor fi plasaţi fie în carantină, fie în izolare. 

Un adolescent de 16 ani din Timişoara, infectat cu Covid-19

În cursul aceleiaşi zile, 4 martie, a fost depistat şi al cincilea caz, un adolescent care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timişoara, diagnosticat în data de 3 martie cu coronavirus. 

Adolescentul este nepotul pacientului, potrivit informaţiilor oferite de către Grupul de comunicare strategică. Băiatul este asimptomatic, afebril şi a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net