6 cazuri de coronavirus confirmate în România. Un bărbat de 71 de ani a fost testat pozitiv

teste-pozitiv-coronavirus.jpg

test pozitiv coronavirus
Un bărbat de 71 de ani din Suceava, întors din Italia, a fost infectat cu coronavirus
Foto: arhivă Click!

O persoană de 71 de ani din Suceava a fost depistată pozitiv cu coronavirus miercuri, 4 martie, iar numărul total de cazuri a ajuns astfel la şase persoane.

Al șaselea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Este vorba despre o persoană de 71 de ani, din Suceava, care va fi transferată la Iaşi pentru a primi îngrijiri.

Pacientul s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie și se afla în autoizolare. Conform primelor informații din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, secția de boli infecțioase, cu febră și frisoane, și rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieșit pozitiv. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că bărbatul are și alte probleme de sănătate. O anchetă epidemiologică va fi făcută, iar pasagerii din autocarul cu care bărbatul testat pozitiv s-a întros în România vor fi plasaţi fie în carantină, fie în izolare. 

Un adolescent de 16 ani din Timişoara, infectat cu Covid-19

În cursul aceleiaşi zile, 4 martie, a fost depistat şi al cincilea caz, un adolescent care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timişoara, diagnosticat în data de 3 martie cu coronavirus. 

Adolescentul este nepotul pacientului, potrivit informaţiilor oferite de către Grupul de comunicare strategică. Băiatul este asimptomatic, afebril şi a fost transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. 

Loading...

Citește și

  • coronavirus

    Încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul ucigaş Covid-19 au fost confirmate vineri, 28 februarie, unul în județul Timiș și celălalt în Maramureș. Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani, care s-a întors recent din localitatea italiană Bergamo, și un bărbat de 45 de ani care s-a întors în România tot din Italia, dar dintr-o zonă care nu se află în carantină. În același timp, analizele derulate vineri asupra primului pacient bolnav de coronavirus au ieșit negative de această dată, urmând a fi testat în continuare.

  • rafturi_goale

    Nu mai dați buzna în magazine! ”Nu sunt motive de îngrijorare. Depozitele sunt pline cu produse”, ne-a asigurat George Bădescu, preşedinte executiv Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România.