34 de paturi libere, disponibile la ATI pentru bolnavii de Covid. Nouă dintre ele sunt în București

Ultima actualizare:

    În 21 noiembrie, autoritățile au anunțat că sunt libere 34 de paturi ATI pentru pacienții cu CovidFoto: Shutterstock
În 21 noiembrie, autoritățile au anunțat că sunt libere 34 de paturi ATI pentru pacienții cu CovidFoto: Shutterstock

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la ATI sunt 34 de paturi libere la nivel național, disponibile pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 9 sunt în București.

“În data de 21 noiembrie 2021, la nivel naţional există 1.702 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 390, iar la nivel naţional există o rezervă operaţională de 128 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale", a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea 1.573 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

“La  nivel naţional, la acest moment sunt disponibile 34 paturi libere de ATI, 9 în Bucureşti, 1 în judeţul Bihor , 3 în judeţul Botoşani, 4 în judeţul Constanta, 4 în judeţul Harghita, 3 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Mehedinţi , 6 în judeţul Vaslui, 3 în judeţul Vrancea,  altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.  Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", a mai precizat sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net