15.000 de pelerini aşteptaţi la mormântul lui Arsenie Boca

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mănăstirea Prislop devine în această săptămână cel mai important loc de pelerinaj pentru creştinii din România. 15.000 de oameni sunt aşteptaţi, astăzi, în acest loc sfânt, întrucât se împlinesc 24 de ani de la moartea lui Arsenie Boca, fost stareţ al mănăstirii.

Nu contează dacă afară plouă sau ninge! Oricât de vitregă ar fi vremea, astăzi, drumul spre Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, va fi neîncăpător. Aproximativ 15.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să sosească la mormântul părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al lăcaşului sfânt.

Oamenii vin să se roage la mormântul stareţului

simeon stalpnicul png

Cu flori şi lumânări în mâini, oamenii se vor aşeza, ca în fiecare an, la coadă pentru a ajunge la mormântul părintelui şi a-i săruta crucea de la căpătâi. Oricine poposeşte la Mănăstirea Prislop şi la mormântul „Sfântului Neîncoronat al Ardealului", aşa cum mai este numit Arsenie Boca, spune că pleacă de acolo cu linişte în suflet şi cu dorinţa de a se întoarce cât mai curând. Pentru ca totul să decurgă în linişte şi armonie, aproape 100 de jandarmi, poliţişti şi pompieri se vor afla la Prislop.

Arhiepiscopiile din întreaga ţară organizează, în această săptămână, pelerinaje la Mănăstirea Prislop. De asemenea, Centrul de Pelerinaj „Sf. Ap. Pavel" al Patriarhiei Române organizează în intervalul 29 - 30 noiembrie, un astfel de eveniment. Preţul este de 195 de lei de persoană şi sunt incluse: transportul cu autocarul, cazarea la Mănăstirea Tismana/Hotel Tismana, însoţitorul, intrările la obiective, cina şi micul dejun.

Ţinea pe deget flacăra de la lumânare

Arsenie Boca (29 septembrie 1910 - 28 noiembrie 1989) este considerat de mulţi credincioşi drept „ultimul sfânt al românilor". A fost părinte, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. A suferit în temniţele comuniste din Jilava, Timişoara şi Oradea, iar Securitatea l-a urmărit aproape până în ultimele săptămâni dinaintea morţii sale.

Nenumărate mărturii ale oamenilor spun că Părintele Arsenie Boca înfăptuia minuni. De pildă, se spune că obişnuia să ia flacăra unei lumânări direct pe deget ca să aprindă cu ea altă lumânare. Apoi, în timp ce era arestat, celula lui era găsită descuiată dimineaţa! De asemenea sunt mărturii că, la canal, urmărind să-l umilească pe Pă­rintele Arsenie Boca, l-au introdus într-o celulă cu delicvenţi de drept comun. Rezultatul a fost că delicvenţii s-au întors de la faptele lor rele, văzându-l şi ascultându-l pe părinte, şi l-au ocrotit.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net